Publicus-felmérés: óriási fölénnyel vezet Szegeden Dobrev Klára

2021. augusztus 27. 18:33

Egyéniben pedig a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös képviselőjelöltje vezet a Gyurcsányék által támogatott, antiszemita múltú jobbikossal szemben.

2021. augusztus 27. 18:33
null

Reprezentatív telefonos felmérést végzett a  Publicus Intézet augusztus 16. és 19. között  1221 fő megkérdezésével a Szeged egy részét és a Homokhátságot magába foglaló Csongrád-Csanád megye 2. számú egyéni választókerületben. A kutatás során az ellenzéki előválasztásra és a jövő évi országgyűlési választásokra vonatkozó kérdéseket tettek fel a válaszadóknak – írja a szeged.hu.

A kutatásban rákérdeztek a miniszterelnök-jelölt-jelöltekre is, ebből pedig az derült ki, hogy a térségben Dobrev Klárát támogatják messze a legtöbben, rá szavazna a kormányváltást akaró szavazók 39,1 százaléka. A második helyen Karácsony Gergely áll 24,2 százalékkal, őt követi Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester 12,3 százalékkal. A jobbikos Jakab Péter Szegeden és a Homokhátságon csak negyedik a sorban 10,5 százalékos támogatottsággal. Az utolsó helyen pedig Fekete-Győr András áll, – aki ma bejelentette, hogy nem hajlandó visszalépni az első forduló előtt – 3,7 százalékkal.

A felmérés alapján Mihálik Edvin, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös képviselőjelöltje

az egyértelmű esélyes Szegeden és a Homokhátságon.

Az ellenzéki szavazók 34,2 százaléka támogatását bírja. Vele szemben a jobbikos Tóth Péter áll, akire 17,6 százalék szavazna. Még nagyobb a különbség azoknak a körében, akik biztosra ígérik a részvételüket az előválasztáson: közülük 43 százalék támogatja a Mihálikot, míg Tóth Pétert 23 százalék. Ha Mihálik Edvin lesz az ellenzék közös jelöltje 2022-ben, az összes választó 33,2 százaléka támogatná őt szavazatával, míg a jelenlegi Fideszes képviselőre, B. Nagy Lászlóra 35,6 százalék voksolna. Ha azonban Tóth Péter lenne a kihívó, rá csak 28,9 százalék lenne hajlandó szavazni, míg 37,4 százalék inkább a kormánypárt jelöltjét támogatná – írja a portál a Publicus felmérése alapján.

Ismert: Tóth Péter – aki pár éve még a zsidók kiszorításáról ábrándozott – mögé beállt a Gyurcsány-párt, nem kis visszhangot kavarva a balliberális értelmiség körében.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2021. augusztus 28. 21:13
Nem csodálkozom Csongrád megye pol pot megyében . Régi mszmp-mszp-dk bebetonozott kommunisták uralkodnak. Szentesiek remegve Gyurcsányt várják hogy a nyugdíjat csökkentse az energia árakat emelje , hogy a család támogatást elvegye.
confitür
2021. augusztus 28. 11:12
A Publicus biztosan az áramszünetet kihasználva vakvágányra hajtott,és már későn vészfékezett.
NTLLK
2021. augusztus 28. 09:49
Fel nem fogható, hogy Szegeden, baloldali győzelem esetén, a muzulmán elözönlés első célpontjában, hogy a manóba akad ennyi ostoba ember?
pandalala
2021. augusztus 27. 22:00
:-DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!