Associated Press: Orbán nagy kihívással néz majd szembe áprilisban

2022. január 12. 12:12

Orbánt számos liberális és mérsékelt konzervatív támadás érte az Európai Unióban is azért, mert gyengítette a demokratikus intézményeket – írja az amerikai hírügynökség.

2022. január 12. 12:12
null

Az áprilisi választás várhatóan a legjelentősebb kihívás Orbán hatalma számára, mióta ő és bevándorlásellenes pártja, a Fidesz 2010-ben kétharmados parlamenti többséget szerzett – írta az Associated Press. A cikk szerint Orbán szoros versenyben van egy sokszínű ellenzékkel szemben, amely szerint az egyesülés az egyetlen módja annak, hogy megküzdjenek az egyenetlen versenyfeltételekkel, amelyeket Orbán választási törvénymódosításai, a médiára gyakorolt hatása és jelentős anyagi forrásai teremtettek. A lap kiemelte, hogy Orbánt számos liberális és mérsékelt konzervatív támadás érte az Európai Unióban is azért, mert gyengítette a demokratikus intézményeket, túlzott ellenőrzést gyakorolt a törvényhozás felett és elősegítette a korrupciót.

A cikk rámutatott ugyanakkor, hogy a választások közeledtével a Fidesz idegen érdekeket szolgáló szélsőségesként tüntette fel politikai ellenfeleit és sokaknak kínál jelentős előnyöket adócsökkentés, gyermekes családok támogatása és nyugdíjtámogatás formájában.

(Fotó: MTI)

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. január 13. 09:39
Ez így van. Orbán Viktor és a magyar szavazók, nem a szélfútta ellenzékkel néznek szembe áprilisban, hanem a félvilágot irányító, az Egyesület Államokban fészket rakó fegyveripari-hitelbankos bandával, aminek helytartója itt Európában Soros György. Így van. Feketén-fehéren: velük állunk szemben. Nemhiába mondta OV, hogy Dávid és Góliát harca zajlik az EU-ban. Népmesei magasságokba emelkedtünk: tarisznyát leakasztani a szögről, szalonnát, hamuban sült pogácsát bepakolni és talán most tényleg szükségünk lesz egy kavicsra is a zsebbe, ha netán Góliát elébünk toppan a szavazófülkébe tartva. HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!! Nem adhatjuk oda az országot, nem adhatjuk el a jövőnket!!!
szarcsi1
2022. január 12. 16:43
AP... a legpontatlanabb és leggagyibb hírportál.
MayorAnna
2022. január 12. 16:17
"Associated Press: Orbán nagy kihívással néz majd szembe áprilisban" - ha létezne kihívás, mint ahogy nem létezik, az most lenne, nem áprilisban - lévén, hogy a választás napja április 3. Addigra a magyar választók már el is felejtik a nem létezett kihívást, és ünneplik 4. 2/3-os győzelmet. A többi stimmel.
pollip
2022. január 12. 16:02
Amerikából kritizálni a mi választási rendszerünket jó nagy pofa kell. Náluk a szavazók közel felének nincs képviselete a győztes mindent visz rendszer miatt. Nálunk van kompenzációs lista! Tanulhatnának tőlünk!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!