Ellenzék az operatív törzsről: csak a bűnösök titkolóznak

2022. január 12. 17:16

Az baloldal szerint a kormány hátráltatja a járvány elleni védekezést azzal, hogy nem kommunikál tisztességesen.

2022. január 12. 17:16
null

Közleményt adott ki az egyesült ellenzék azzal kapcsolatban, hogy tíz évre titkosították az operatív törzs üléseinek jegyzőkönyvét. A hét párt álláspontja szerint nem lehet megtudni, hogy tényleg szakmai alapon hozzák-e meg a járványkezeléssel kapcsolatos döntéseket a titkosítás miatt.

A közlemény szerint „a titkolózás nem más, mint beismerése annak, hogy igenis elhibázott döntések sorozata kísérte és kíséri végig a mai napig is a kormányzati járványkezelést”. Az ellenzéki pártok szerint „több mint 40 ezer honfitársunk halála után” megengedhetetlen a kormány „titkolózása”. Úgy látják: válaszok nélkül hazánk nem készülhet fel megfelelően a koronavírus-járvány további hullámaira és a jövő járványaira sem.

Az ellenzék azzal vádolja a kormányt, hogy hátráltatja a járványkezelést azzal, hogy nem kommunikál tisztességesen, mert „aláássák a védekezésbe, az intézkedések megalapozottságába vetett hitet”. A hétpárti koalíció azt ígéri: kormányra kerülése esetén feloldja majd a jegyzőkönyvek titkosítását és elszámoltatja a felelősöket.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerintem
2022. január 13. 10:05
Van Kamugeri féle Fővárosi Operatív Törzs is. Annak hol vannak nyilvánosan hizzáférhetően a döntései, a döntések hátterének ismertetései, indoklásai, a dokumentumaik, az üléseik jegyzőkönyvei?
Reszelő Aladár
2022. január 13. 09:46
Valaogy nem tudtam nem észrevenni, hogy a legnagyobb szabadságkövetelők követelik a legkomolyabb korlátozásokat. Meg az is feltűnt, hogy nálunk lezárások nélkül terjed úgy a vírus, mint máshol lezárásokkal. Két dolgot várom már nagyon: - legyen már vége ennek a szar vírusnak - legyen már április 3. este 11 és kezdjünk már végre rendesen inni.
Saksafar
2022. január 13. 09:40
Az ellenzéknek fáj, hogy kevés információhoz jut, mert így kevésbé hatékonyan tudja gátolni a védekezést? Pedig gátlásaik nincsenek, eddig is mindent bevetettek. Mind menjetek anyátokba!
TAVIROZSA
2022. január 13. 08:30
Engem nem érdekelnek a jegyzőkönyvek! Bőséges és korai, hatékony vakcinák, elfogadható és nem hektikusan változó korlátozások, megoldott, magas színvonalú kórházi ellátás és mindez - az ellenzék folyamatos aljaskodása ellenére - magas lakossági támogatottságát kapott. Nem szeretném, ha Kórozs Lajos értelmezgetné utólag a jegyzőkönyveket, "nagyszerű emberek" társaságában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!