Békedemonstrációt szervez a Greenpeace a Hősök terén

2022. március 08. 11:17

Az ukrán-orosz háború ellen kívánják felemelni a szavukat.

2022. március 08. 11:17
null

A Greenpeace Magyarország „Budapest a békéért” címmel szervez demonstrációt a Hősök terén szerdán, 19 órai kezdettel.

A szervezet a Facebookon létrehozott esemény alatt azt írta: „Álljunk ki együtt a békéért! Mutassuk meg, hogy mi vagyunk a többség, akik nem a gyűlölet és az erőszak, hanem a szeretet és az összetartás nyelvét beszéljük. Mutassuk meg annak a több millió embernek, akiknek most néhány nap alatt porladt semmivé eddigi élete, hogy fájdalmuk a mi fájdalmunk is.”

A megmozdulás kezdete előtt is várják már a tüntetőket a Hősök terére.

A szervezet célja, hogy 17 óra 30 perckor 1500 résztvevő bevonásával egy hatalmas békejelet alkossanak meg a téren.

Hasonló akciót korábban is megvalósítottak már, akkor az iraki háború ellen tiltakoztak.

A szervezők az esemény alatt kiemelték: ez a demonstráció pártoktól független és szigorúan erőszakmentes rendezvény lesz.

Nyitókép: Facebook

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. március 08. 20:48
Az orosz kormány bizonyító dokumentumokat talált, amelyben az ukránok egészségügyi minisztériuma elrendeli a rendelkezésre álló pestis, lépfene és kolera biológiai fegyverek megsemmisítését. https://tass.com/politics/1418689 Egy-két napja az Azov Hadosztály azt tervezgette, hogy felrobbantják a Harkovi Fizikai és Technológiai Intézet kísérleti atomreaktorát és ezt majd Oroszországra fogják. Már előre meghívták a nyugati újságírókat szörnyülködni és világgá kürtölni, hogy "az oroszok környezeti katasztrófát okoztak". Remélhetőleg sikerült megakadályozni, mert eddig nincs hír a robbanásról. https://tass.com/defense/1418059
gacsat
2022. március 08. 20:14
Na, aakor biztos rögtön béke lessz!
írmag
2022. március 08. 17:18
A zöld béke az a libafos, zöld fűben!
budapesti
2022. március 08. 17:01
A politikájuk alapján nekem mindig is világos volt, hogy fontos nekik a béka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!