Szijjártó reagált az ukrán nagykövetre: Nem fogunk fegyvereket küldeni Ukrajnának

2022. március 04. 18:23

„Értjük, hogy erről az ukránok másként gondolkodnak, de a magyar emberek biztonsága érdekében fegyverek és katonák küldésére, szállítására nem fog sor kerülni” – jelentette ki a külügyminiszter.

2022. március 04. 18:23
null

Péntek este újabb bejelentkezést tartott Facebook-oldalán Szijjártó Péter.

A külügyminiszter ismertette a Magyarországra menekült személyek nemzetiségi megoszlását. Kiderült: az elmúlt egy héten 100 ezer ukrán, 22 ezer magyar és további 18 ezer harmadik országbeli állampolgár érkezett hazánkba.

Szijjártó arról is beszélt, miután egyeztetett Kárpátalja kormányzójával, módosult a régióba szállítandó adományok – melyeket Magyarország eddigi legnagyobb humanitárius segítségnyújtása keretében juttatják el Kárpátaljára – összetétele: 800 tonna élelmiszer mellett 200 tonna babaápolási csomagot küldünk a szomszédos országba.

Szijjártó az európai külügyi értekezletről is szót ejtett. Elmondta, ott szóba került az orosz gáztól való függetlenedés szándéka. A miniszter leszögezte: ez – „ha komolyan is vesszük” – egy többéves folyamat. Elmondta: újabb szankciókról nem történt döntés, hazánk egyébként sem támogatja az energiaszektorra kivetendő szankciókat.

A miniszter arról is tájékoztatta az újságírókat, hogy egyre csökken a forgalom a magyar-ukrán határ három forgalmas átkelőjénél: Barabásnál, Lónyánál, és Beregsuránynál.

Végezetül Szijjártó reagált az ukrán nagykövet ma délutáni szavaira. Szijjártó megint leszögezte: „értjük, hogy erről az ukránok másként gondolkodnak, de a magyar emberek biztonsága érdekében fegyverek és katonák küldésére, szállítására nem fog sor kerülni”. Hozzátette: „mi a magyar érdeket képviseljük”, az pedig a fentebb kifejtett gondolatmenetben írható le.

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. március 06. 13:43
Az ukrán nagykövet asszony DIRIGÁLJON ANNAK AKINEK AKAR, ILL. DIRIGÁLJON ANNAK AKINEK TUD DIRIGÁLNI! MI EBBŐL A DIRIGÁLÁSBÓL ÉS UTASITGATÁSBÓL NEM KÉRÜNK. 'ALÁSZÓGÁJJA(!) HA NEM TECCIK: FEL IS ÚT, LE IS ÚT! ILLY' EGYSZERŰ A DOLOG. EL IS LEHET INNEN MENNI, SENKI NEM FOG BÁNKÓDNI AZÉRT HA A NAGYKÖVET ASSZONY ELTÁVOZNI ÓHAJ!
lofejazagyban
2022. március 05. 20:55
szerintem az ukránok tudnának olyan területi ajánlatot tenni, amiért kaphatnak régi orosz csúzlikat és lőszert. A terület lakosságának egy része már úgyis átjött a napokban.
Dunhill67
2022. március 05. 13:03
nem reagálni....kitiltani...azonnal
Reszelő Aladár
2022. március 05. 08:49
HesstegStartégiaiNyugalom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!