Orbán Viktornak üzent a Greenpeace: Elég a véres olajból!

2022. május 20. 20:35

A szervezet csütörtök éjjel a Képviselői Irodaházra vetített óriási feliratot.

2022. május 20. 20:35
null

Az Oroszország agressziója elleni közös uniós fellépést akadályozza azzal Orbán Viktor, hogy nem szavazza meg az EU-s orosz olajembargót – olvasható a hazai Greenpeace pénteki közleményében. A zöld szervezet nemcsak közleményt adott ki, csütörtök éjjel látványos akcióval üzent az Orbán-kormánynak: óriási feliratokat vetített a budapesti Képviselői Irodaházra. Az falakon azt lehetett olvasni magyarul és angolul: Elég a véres olajból! Békét, megújulókat!

Az olajembargó blokkolásával „Orbán Viktor (...) szégyent hoz minden magyarra,

éljen Ukrajnában, Magyarországon vagy bárhol a világon. Ráadásul, miközben már csak egy hajszál választ el minket attól, hogy visszafordíthatatlan folyamatokat indítson be a klímaválság, abszurd, hogy a magyar miniszterelnök a fosszilis infrastruktúra fejlesztésére kér több száz millió eurót, és egyetlen lépést sem tesz azért, hogy csökkentse az ország olajfelhasználását” – jelentette ki Perger András, a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampányának felelőse.

A Greenpeace szerint az Orbán-kormány anyagi követelése hátterében nem a magyar emberek, hanem a Mol profitjának védelme áll, a magyar olajcég ugyanis busás haszonra tesz szert az olcsó orosz olaj importjával.

Fotó: Facebook

 

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kòn bandi
2022. május 31. 13:31
Az amérikából átpöfögő palagáz tankerhajó jó, acsövön szállított orosz gáz ,olaj rosz Mondja ezt pont a greenpice görögdinnye . Abszurd.
formaegy
2022. május 30. 18:16
A MAGYAR szót a szaros pofátokra ne vegyétek büdös rohadt gyilkos nácik!
Misa
2022. május 22. 18:47
Döglenétek már meg a retek zöld kurva édes anyátokba,hát ki a fasz vevő még az idióta dumátokra,vegyétek észre már magatokat és tűnjetek el a rákba, a társadalom fekéje,tumorja vagytok.
Luise
2022. május 22. 08:45
Jó lenne "kedves" Greenpeace, ha a fölös energiájukat a Sajó megmentésére fordítanák. Oda nem lesz elég egy kis kivetítés. Vagy Önök csak vetíteni tudnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!