A Pénzügyminisztérium is reagált a forint drasztikus romlására

2022. július 06. 20:27

Nem tudta a minisztérium szó nélkül hagyni a közel 417 forintos eurót.

2022. július 06. 20:27
null

Szerdán történelmi mélypontot ért el a forint: 417 forintot kellett fizetni egy euróért. A Varga Mihály vezette Pénzügyminisztérium reagált a Telex pénzromlással kapcsolatos megkeresésére:

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő betűre ugyanezt a szöveget posztolta ki a Facebook-oldalára, amikor arról számolt be, hogy ülésezik a kormány.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2022. július 07. 15:36
Kik is vannak a hatterben? Ki erdekelt ebben a piszkos ügyben? Kik is segitenek itthonrol?
Namond
2022. július 06. 22:48
A forint árfolyamának rontása az import anyagok, eszközök a nyugati – jellemzően osztrák – logisztikai bázisok által reménybeli magyar megrendelőknek forgalmazott raktári – azaz szállítói – szoftverek euró árakkal működnek, ezzel másodlagos, MNB által nem ellenőrizhető, euró devizapiacot teremtenek a maga kereslet felhajtó hatásával. Az üzlethelyiségek euró alapon, inflációs felárral történő bérbeadását nem is említem.
Namond
2022. július 06. 22:47
A forint árfolyamának rontása az import áruk kiskereskedelmén keresztül növeli az áfa bevételt. A forint árfolyamának rontása az import anyagok, eszközök árán keresztül – ugye nem gyártunk szilícium lapkát, napelemhez fóliát, invertert – a vállalkozások költségeit és a fogyasztói árakat és a fizetendő áfát is.
Namond
2022. július 06. 22:46
Sunyi lopakodó pénz rontás, a fizetésemelések visszavételére és az áfa bevétel számszerű (nominális) nagysága növelésére. Ez a manipuláló és azt tagadó Orbán gazdaságpolitikájának, állami költségvetési forrásteremtése. A manipuláló és azt tagadó Orbán gazdaságpolitikájának másik fontos eleme a forint árfolyamának rontása, pl sortolással, euró, dollár, jen adósságok, deviza forinttal kifizetése. A forint árfolyamának rontása a hazánkba települt multiknak; – olcsóbbá teszi a magyar munkaerőt, – olcsóbbá teszi a multik számára a belső költség struktúrájukban a hazai hozzáadott értéket, amely extraprofitot hoz a piacra kész termék, K+F tevékenység esetében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!