Amerikai sajtó: Orbán burkolt párhuzamot vont az EU és az ‘56-ban Magyarországra támadó szovjetek között

2022. október 23. 19:21

Mutatjuk, hogy értelmezték külföldön a kormányfő zalaegerszegi beszédének egyik részletét.

2022. október 23. 19:21
null

Orbán Viktor magyar miniszterelnök vasárnap burkolt összehasonlítást tett az uniós intézmények és az 1956-os forradalom idején Magyarországra támadó szovjet csapatok között – írta az Associated Press a kormányfő október 23-ai beszédével kapcsolatban. 

Az AP jelentése szerint a levert felkelés 66. évfordulója alkalmából Orbán Viktor azt sugallta, hogy

az EU, amely megpróbálta megfékezni a magyarországi demokratikus visszafejlődést, úgy fog végezni, mint a Szovjetunió.

Ne foglalkozzunk azokkal, akik az árnyékból vagy brüsszeli magasából lőnek Magyarországra. Ők ott fogják végezni, ahol elődeik végezték” – idézte az AP Orbán Viktor szavait.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: A baloldal nem érti, hogy az ország nem azonos Budapesttel
„1956 nem csak Budapestről szól” – üzente Orbán azoknak, akik kritikával illették, hogy Zalaegerszegen mond beszédet. Összefoglalónk a kormányfő beszédéről.

– üzente Orbán azoknak, akik kritikával illették, hogy Zalaegerszegen mond beszédet.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovászos cipó
2022. október 24. 13:03
És milyen igaza van.
5m007h 0p3ra70r
2022. október 24. 06:37
Háháháhá! Amerikai sajtó! Burkoltan! Miután az ideküldött hülyegyerekük nyilvánosan okoskodott egyet.
Salamander
2022. október 24. 03:13
Hát ez a párhuzam azért nagyon komoly gyomros a a "jóenberkedő" amerika vezette nyugati számára, mert 1956-ban Magyarországon tényleg szabadságharc indult a szovjet birodalommal szemben, és tényleg minden szempontból árulás és a szabadság ellen történt egy súlyos támadás. Ausztriából 1952-ben kivonultak a szovjetek, s úgy volt, hogy 1954-ben Magyarországról is kihúzzák a belüket: nem tették. Sőt, a magyar kormány tetejére helyezett moszkoviták lázadása (Nagy Imre "átállása", megalázkodása) sem hatotta meg őket. A segítséget kérő országunk végül egy nagy fityiszt kapott, - a mostani nyugati báb Zelenszkijhez képest - akinek megsegítésére, Amerika számolatlanul önti a pénzt, fegyvereket és zsoldosokat. Súlyos felelősséggel terhelt párhuzam ez, nem is igen lehet erre mit mondani. Fehéren-feketén bemutatja az ócska, műveletlen amerikai elit szélhámos kétarcúságát, hazug és arcátlan karvalytermészetét. Hülledezzenek csak nyugodtan: lassan megtapasztalják, hogy milyen is a magyarok nyilainak záporában nyivákolni, hisz az ellen a tűpontos logika ellen, amely a legjobbjaink sajátja, az angol nyelv e (suttyó amerikai) dialektusában szinte lehetlen védekezni. Csak hülledezni lehet. Hajrá.
néhai Ch.Pilot
2022. október 24. 01:05
Nem volt az burkolt, és egyébként meg igaz volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!