Az MTVA székházánál tüntetnek Hadházy Ákosék

2022. november 04. 17:50

A független képviselő mellett a demonstráción részt vesz Ungváry Krisztián történész, Mérő Vera író, Baranyi Krisztina polgármester is.

2022. november 04. 17:50
null

Cikkünk frissül!

Ahogy arról lapunk is beszámolt, „A hazugsággyár blokádja” néven tüntetést szerveztek Hadházy Ákosék az MTVA Kunigunda útjánál lévő épületéhez. Az esemény facebookos leírásában kifejtették, hogy november 4-én 17:30-kor blokád alá akarják venni a „Hazugsággyárat”. Mint írták,

Az eseményen többek között részt vesz Ungváry Krisztián történész, Mérő Vera író, Baranyi Krisztina polgármester és Hadházy Ákos képviselő is.

Az Index helyszíni tudósítása szerint a tüntetésen becslések szerint pár százan lehetnek. A rendőrök két oldalról lezárták az MTVA székház előtti utat, míg az épületen belülről biztonsági őrök figyelik a gyülekezőket. Hozzátették, hogy a rendezők fáklyákat osztogatnak az összegyűlteknek. Az LMP-s Dömsödi Gábor, aki a rendezvény műsorvezetését vállalta magára, arra kért mindenkit, hogy a fáklyákat az esemény végén együtt gyújtsák meg.

Hadházy Ákos arra kérte az egybegyűlteket a tüntetés elején, hogy a november 4-i gyásznap alkalmából egy perces néma csenddel emlékezzenek meg az '56-os szabadságharc mártírjairól.

A politikus az egyperces megemlékezést azzal zárta:

– azaz „Éljen Ukrajna!”.

Ungváry: Bayer Zsolt, Georg Spöttle és Nógrádi György second hand háborús bűnösök

Zugló országgyűlési képviselője után Ungváry Krisztián történész lépett a színpadra. Ungváry párhuzamot vont az 1956-os magyarországi és a mostani, ukrajnai események között. Úgy véli, ahogy Teleki Pál írta 1941-ben „hullarablók lettünk”, de most nem csak gyávaságból, de aljasságból is – írta a hvg.hu.

Ungváry „second hand háborús bűnösnek” nevezte Bayer Zsoltot, Georg Spöttlét és Nógrádi Györgyöt, akik szerinte az orosz agresszort támogatják. A történész arra is felhívta a figyelmet, hogy bár a közmédia épületében egyfelől arról beszélnek, hogy 1956-ban a Nyugat elárult minket, mert nem segítettek rajtunk, csak hitegettek minket, majd utána előadják Ukrajnával kapcsolatban, hogy az ukránok háta mögött kellene békét teremteni, tehát Ukrajna elárulásával. „És mindezt teszik az önök adófizetői pénzéből” – tette hozzá.

Ungváry Krisztián végül Faludy György a Helytartóhoz című versét idézte.

Pedagógus: Megritkult körülöttük a szabadság levegője

Varga Orsolya tanár arról beszélt: elvették tőlük a biztonságot, a nyugalmat, „megritkult körülöttük a szabadság levegője”. Helyébe a hazugság, a gyűlölködés, a megfélemlítés lépett, és már a megélhetésük is kétséges – mondta.

A pedagógus felszólalása végén azt hangsúlyozta, hogy tanár nélkül nincs jövő.

„A tüntetések óta nem kaptak értelmes válaszokat”

 A diákság képviseletében Kalmár Lili, a Kölcsey-gimnázium tanulója szólalt fel. A  diáklány elmondta, hogy a tüntetések óta eddig még nem kaptak „értelmes válaszokat, a médiában folyamatosan hazudnak a megmozdulásaikról”. Hozzátette, magáért és a többi „felháborodott diáktársa” miatt van itt, „a szabad gondolkodásért és a szabad oktatásért állnak ki mindaddig, amíg a kéréseiket nem teljesítik”.

 – idézte Kalmár Lilit az Index.

Csúcstalálkozót tartottak a Kunigunda utcában: Deák Dániel tárgyalt Hadházy Ákossal

Deák Dániel meglátogatta a köztévé székházánál napok óta sátrazó Hadházy Ákost, aki arra kérte a politikai elemzőt, hogy válaszoljon egy kérdésére. A politikus arra volt kíváncsi, hogy a XXI.

Baranyi Krisztina: Magyarország a kormánya miatt ismét a történelem sötét oldalára kerül

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere is felszólat az eseményen. Baranyai elmondzta, hogy „november 4-én az 1956-os forradalom vérbe fojtására emlékezünk, miközben a szomszédunkban naponta fiatalok ezrei halnak meg az orosz diktátor miatt”.

Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy „még súlyosabb, hogy Magyarország a kormánya miatt ismét a történelem sötét oldalára kerül. Putyini propaganda folyik ebben az épületben is, ezzel lassan elérhetjük azt, hogy kilépünk az Európai Unióból és NATO-ból is”

Ezután hozzáttte, „próbáljuk meg, hogy a köztévében elmondhassuk érveinket a brüsszeli szankciók mellett, amelyek az orosz hadiipar meggyengítését szolgálják”.

Élőláncot alkottak a tüntetők az MTVA székháza körül

Valamivel este hét óra után állt ismét az egybegyűltek elé Hadházy Ákos. Az országgyűlési képviselő közölte a jelenlévőkkel, hogy benne voltak a közmédia Híradójában, „ám ez még nem jelent semmit”. ezután arról is beszámolt, hogy sátrat bont negyed 8 után, de tovább járja az országot, és folytatja az egységes ellenzék megszervezését.

Hadházy Ákos arra is kitért, hogy

A propaganda éppen arra szolgál, hogy honfitársaink haragját eltérítsék maguktól, a siker pedig attól függ, hányan vesznek részt a propaganda elleni nyomásgyakorlásban – tette hozzá.

Hangsúlyozta: forgalmat lassító akciókkal, demonstrációkkal muszáj zavart kelteni ahhoz, hogy a kormány észrevegye a tiltakozás erejét, nagyon sok embernek békésen ki kell kényszerítenie a tisztességes választások feltételeinek megteremtését. 

A tüntetés végén a résztvevők fáklyáikkal elindultak, és élőláncot alkottak az MTVA székháza körül. A demonstrálókat a közmédia Bojtár utcai bejáratnál rendőrsorfal fogadta, és senkit sem engedtek át – írta az Index.

Nem nyúlik bele az éjszakába a demonstráció

Egy olvasónk is megerősítette azt az értesülést, hogy nemsokkal 20 óra 30 előtt a tüntetés nem hivatalos része is véget ért. A még a helyszínen tartozkodó demonstrálók fokozatosan elhagyták a helyszínt.

Jámbor András: Vagyunk páran az MTVA-nál!

A tüntetésen több ellenzéki képviselő is megjelent. Jelen van többek között Jámbor andrás, a Párbeszéd politikusa, aki egy képet is megosztott az eseményről.

A felvétel mellé kísérőszövegként azt írta: „Vagyunk páran az MTVA-nál!”

Gelencsér Ferenc: Újabb hét, újabb demonstráció

A Momentum elnöke is részt vesz a Hadházy Ákos szervezte megmozduláson. A tüntetésről egy fotót is megosztott, amelyen Kerpel-Fronius Gábor, Karácsony Gergely egyik helyettese és Kele János, a Momentum egyik elnökségi tagja áll mellette.

Gelencsér Ferenc azt írta közösségi oldalán: „Újabb hét, újabb demonstráció! Egyre többen vagyunk!”

 

Nyitókép: Jámbor András Facebook-oldala

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidov
2022. november 05. 06:23
Gondolkozzatok el azon, hogy miért, és kiért tüntetnek. A tények a lényeg emberek. Értetek is ott vannak.
SwordFish
2022. november 04. 22:28
Gyújtogatni próbáltak a tüntetők a köztévé előtt. https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/11/gyujtogatni-probaltak-a-tuntetok-a-kozteve-elott?utm_source=hirstart&utm_medium=referral&utm_campaign=hiraggregator
zakar zoltán béla
2022. november 04. 20:50
Óvszer-észek
Héthykati
2022. november 04. 20:49
Középkori csőcselék!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!