Kitakarítaná az önkormányzatokból a pártokat Vona Gábor

2022. november 09. 11:51

Magyarország jobb hely lenne szerinte, ha pártmentes lenne az önkormányzatiság.

2022. november 09. 11:51
null

Vona Gábor az indexen megfogalmazta az öt pontját, hogy miért nem kellenek pártok az önkormányzatokba. Mint írta, az általa vezetett Második Reformkor Alapítvány első javaslata az volt, hogy

önkormányzati választásokon országos pártok ne indulhassanak.

Ezt indokolta meg a volt pártvezér a szokásához híven öt pontban.

Vona leszögezte, hogy a pártok helyben ártalmasak. Szerinte a pártoknak semmi haszna az önkormányzatokban, mint írta: „az »összepártozott« településeket az adott kormányok folyamatosan listázhatják, majd a saját brancsukat segítik, a másikét meg akadályozzák. Ez sajnos teljesen logikus a pártlogika alapján, de mi köze is van a helyi érdekekhez? Nyilván semmi.”

Leszögezte azt is, hogy szerinte közhely, de a magyar civil szféra nagyon erőtlen, s hozzátette, hogy a civil szervezetek jelentős része pártpolitikai erőterekbe került. „A pártmentes önkormányzatiság viszont lehetőséget teremthetne, hogy a pártok túlereje és dominanciája helyett valódi civil kezdeményezések jelenjenek és erősödjenek meg.”

Hozzátette még azt is, hogy spórolna is az ötletével a költségvetés.

Nyitókép: Mandiner Archív

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fokos2
2022. november 10. 12:59
összecserélted
fokos2
2022. november 10. 12:58
Szerintem te vagy össecserélted az o meg az á betűt,de akkor nem értem hogy mi bajod van a portákkal? Ha meg tényleg ezt gondolod, akkor neked is szerencséd, hogy az elvtársaid bezárták a Lipótot.
Gyugyesz
2022. november 10. 00:51
Foglalkozása: riasztócsengő árus.
Lolka-Bolka
2022. november 09. 20:53
Mit keres itt ez a szar buzy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!