Aligha kerüli ki ezeket a témákat Orbán Viktor a szerdai évzáró sajtótájékoztatón

2022. december 21. 05:44

Mutatjuk!

2022. december 21. 05:44
null
Béres Sándor
Béres Sándor

A Mandiner is megírta: nemzetközi sajtótájékoztatót tartót tart szerdán 10 órától Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Összegyűjtöttük, mely témákat érintheti a kormányfő a szerdai sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen mobiltelefonos élő kép Orbán Viktor miniszterelnök (k) Kormányinfó sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. Fotó: MT/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen mobiltelefonos élő kép Orbán Viktor miniszterelnök (k) Kormányinfó sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én. Fotó: MT/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Folytatja a hagyományt

A miniszterelnök év végi vagy év eleji nemzetközi sajtótájékoztatója 2019 óta immár szinte hagyománnyá vált. Az eseményen vélhetően

Orbán Viktor ezúttal is több órán keresztül áll majd a hazai és a nemzetközi újságírók rendelkezésére minden témában.

Ezeket a témákat nem kerülheti el szerdán a kormányfő

Legutóbb áprilisban tartott nemzetközi sajtótájékoztatót a miniszterelnök, a témák pedig a kétharmados választási győzelem után is adottak voltak: háború, rezsicsökkentés, családok védelme.

Ahogy akkor is átfogó képet rajzolt, úgy Orbán Viktor vélhetően a szerdai nemzetközi sajtótájékoztatón is értékelni fogja az elmúlt évet, stratégiai képet vázol fel a Magyarország előtt álló kihívásokról, majd a hazai és külföldi újságírók kérdéseire is válaszolni fog – ezt erősítette meg egyébként az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke is. Erről itt írtunk korábban.

A kormányfő ugyanakkor (már csak az újságírói kérdések miatt is) aligha kerüli majd el az orosz-ukrán konfliktus értékelését, véleményének kifejtését az energiaszankciókról, a hazai infláció, energia-, üzemanyag-, és élelmiszerárak alakulásáról, ahogy arról sem, mit gondol a brüsszeli korrupciós botrányról, a Lánchíd autósoknak való át nem adásáról, valamint a dollárbaloldalhoz köthető botrányról sem. De vélhetően szóba kerül majd a családtámogatási rendszer, a költségvetés újraszabása és az EU-források megszerzésének ügye is.

véleményének kifejtését az ról, a hazai , -, -, és  alakulásáról, ahogy arról sem, mit gondol a , a autósoknak való át nem adásáról, valamint a köthető botrányról sem. De vélhetően szóba kerül majd a , a költségvetés újraszabása és az megszerzésének ügye is.

A miniszterelnöki Kormányinfón részt vesz majd Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is.

***

Kövesse velünk az eseményt élőben, ide kattintva, a Mandineren!

 

Nyitóképen: Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2022. december 21. 10:14
"A rossz mellett az a jó, hogy a nehéz években nyújtott teljesítményt az ember mindig legalább kétszeres súllyal értékeli, ezért nem túloz, ha azt mondja, hogy Magyarország az elmúlt harminc év legnehezebb évében rendkívüli teljesítményt nyújtott." nem szereny ember ez igaz, a bulgaroknal tobb a jovedelmunk (meg...)
masikhozzaszolo
2022. december 21. 09:12
Látom itt a sorokat. Így a a cigány, úgy a cigány. Minden ellenzéki hozzászóló rasszista? Mi van ha valaki cigány? Nem európaiak ezek? Hol van az európai érték? (Ja, láttam, a bőröndben) Ki a rasszista? Ti magatok!
Zsolakomarom
2022. december 21. 09:02
"Nyoma sem marad a lélegeztetőgép-beszerzés legnagyobb hazai nyertesének" HOL VAN A PENZ?
Zsolakomarom
2022. december 21. 08:58
Reszletesen elemzi majd a kormanyfo, miert Magyarorszag a 26. legmagasabb jovedelmu a 27 tagu EUban Ami rosszabb, mint Gyurcsanyi alatt Ja nem, erru nem lesz egy szo sem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!