A Vodafone után a Yettel Magyarországban is részesedést szerzett a magyar állam

2023. március 20. 18:06

A tranzakció közvetlenül nem érinti sem a Vodafone Magyarország, sem a Yettel Magyarország ügyfeleit, jelezte közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

2023. március 20. 18:06
null

Részvénycsereügyletet kötött az állam képviseletében eljáró Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. A tranzakció eredményeképpen a Corvinus Zrt. közvetett kisebbségi tulajdonrészt szerez a Yettel Magyarországban – tájékoztatta a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleményben az MTI-t hétfőn.

Az ügylet tovább gyarapítja a magyar állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban, valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert – ismertették.   

 A tranzakcióval az állam amellett, hogy tovább diverzifikálja befektetési portfólióját a távközlési szektorban, erőteljesebben és hatékonyabban lesz képes – tulajdonosi oldalról – hozzájárulni az ágazat fejlődéséhez – emelték ki. Hozzátették:

mindez további előnyöket biztosít az ügyfelek, a magyar gazdaság teljesítménye, valamint az ország versenyképessége számára.    

A szaktárca jelezte: a tranzakció közvetlenül nem érinti sem a Vodafone Magyarország, sem a Yettel Magyarország ügyfeleit. A közlemény hangsúlyozza: a kormány a háború és szankciók sújtotta nehéz helyzet ellenére is mindent megtesz annak érdekében, hogy elkerülje a recessziót, megvédje a családokat. A veszélyek korába léptünk, ezért növelni kell Magyarország szuverenitását és stabilitását, meg kell erősíteni a nemzeti tulajdon szerepét a stratégiailag kiemelt ágazatokban – emelték ki.

(MTI)

Nyitókép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Mónus Márton

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
benedek77
2023. március 21. 08:14
Melyikben nincs még benne a Geci enyves keze?
CzBeno
2023. március 20. 22:17
Na, így mennyivel könnyebb lesz megfigyelni, lehallgatni a lakosságot! Olcsőbb lehet hosszabbtávon mint a Pegazus...
Isten jobb keze
2023. március 20. 20:10
Nem a magyar állam hanem Orbán lölőn keresztűl! Xdxd ezek am le akarják hallgatni az egész országot! A piros térdű Juci Ja msjd rá kapcsolja a Pegazust Xdxd
mamarizsa
2023. március 20. 20:09
Majd összeomlik, és lehet állami pénzen datálni a magyarok zsírján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!