Eddig több mint 300 tanár csatlakozott az emelt szintű érettségi bojkottjához

2023. március 11. 07:57

„A bojkott nem a diákok ellen, hanem éppen értük történik” – állítja a Pedagógus Egység nevű szervezet a Népszava szerint.

2023. március 11. 07:57
null

Eddig legkevesebb tizennégy középiskolából mintegy 300 tanár jelezte, hogy nem vállal önkéntes érettségi elnöki, vizsgáztatói, szaktanári javítói feladatokat az idei emelt szintű érettségin – írja a Népszava a Pedagógus Egység nevű közösség adataira hivatkozva. A tanárok az ellen tiltakoznak, hogy szerintük az oktatási kormányzat nem foglalkozik érdemben a pedagógusok, diákok, szülők követeléseivel, amelyeket hónapokkal ezelőtt fogalmaztak meg egy kilenc pontból álló listán.

A mostani akciót a tatai Eötvös József Gimnázium 32 pedagógusa indította el,

kezdeményezésükhöz folyamatosan csatlakoztak más vidéki és fővárosi iskolák tanárai, legutóbb a budapesti VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium tantestületének 19 tanára.

„A bojkott nem a diákok ellen, hanem éppen értük történik. Célunk az a természetes igény, hogy a következő generációknak legyen lehetőségük egy olyan oktatási rendszerben tanulniuk, mint Európa számos országában élő társaiknak” – közölték a pedagógusok.

Nyitóképünk illusztráció, MTI/Czeglédi Zsolt

Én egy tökéletes pedagógus vagyok, csókolom - engem csak ne minősítsenek!

Hogy a pedagógusminősítési rendszer kivitelezése szuboptimális, ahhoz sok kétség nem fér. Az például komoly hiányosság, hogy az Oktatási Hivatal érintett munkatársait nem teljesítményarányosan, a pedagógusok elégedettségének arányában díjazzák.

Összesen 198 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madar299
2023. március 12. 07:12
A túzoltó , a rendőr , a mentős is úgy szolgálja leginkább a közösség érdekeit ha nem megy be dolgozni , a tanár pedig nem vizsgáztat és nem tanít , ezzel a diákok érdekei nem sérülnek , sőt javulnak . Lassan már ott tartunk , hogy a libsik azt is bemagyarázzák a társadalomnak , hogy kitérdepelték a rövidnadrágjukat .
Ólat a trolloknak
2023. március 11. 17:00
Ezeket örökre el kell távolítani az iskolák közeléből is.
bölcsbagoly
2023. március 11. 14:32
OK, eltávolítani őket a tanári pályáról! Nem kötelező azt végezni ami nem tetszik nekik, van elég más munkahely. Bár ott sem igen állnák mg a helyüket. Selejtesek.
chief Bromden
2023. március 11. 12:42
Ezek egy húron pendülnek a diákokat az Erasmusból kidúrókkal. A diákok szemébe hazudnak, hogy az érdekükben teszik. Gondolom sokan lesznek akik megtiszteltetésnek veszi, hogy szerepet kaphatnak az érettségi bizottságokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!