Honvédelmi tantárgy jön az iskolákban

2023. április 28. 11:38

A tantárgynak köszönhetően a fiatalok olyan honvédelmi ismeretekkel gazdagodnak, amelyeket a mindennapi élet során is tudnak hasznosítani.

2023. április 28. 11:38
null

Új honvédelem tantárgy próbaoktatása kezdődik a következő tanévtől – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint

a tantárgynak köszönhetően a fiatalok olyan honvédelmi ismeretekkel gazdagodnak, amelyeket a mindennapi élet során is tudnak hasznosítani.

Az órák a jövő évtől kezdődnek a középiskolákban, melyek szabad órakerete terhére választható tantárgy lesz. A jelentés szerint az  elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek egyebek között a kibervédelem és a térképészet területén, valamint elsajátíthatnak egyéb gyakorlati ismereteket is.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: Komka Péter/MTI

 

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugatellenes
2023. április 29. 11:32
Ideje lenne egy 3-6 hónapos sorkatonaságon is komolyabban elgondolkozni. Professzionális, szakmai alapokon nyugvó, nem herevere jellgűn, mint az átkosban, ahol azt sem tudtuk, mit kell megvédeni..
balbako_
2023. április 29. 06:21
Helyes!
Lajoss
2023. április 29. 05:28
Ez kell a magyar parasztnak!
T. Péter
2023. április 28. 18:25
"olyan honvédelmi ismeretekkel gazdagodnak, amelyeket a mindennapi élet során is tudnak hasznosítani" Tud valaki egy példát mondani ilyenre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!