Nem kímélte Magyarországot a jégeső (VIDEÓ)

2023. május 30. 18:20

Éjszaka fokozatosan csökken majd a zivatarok számossága.

2023. május 30. 18:20
null

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján záporok és zivatarok várhatóak az egész ország területén.

Jelenleg szinte az ország egész területére érvényes a citromsárga riasztás.

A mai napon nem sok terület maradt Magyarországon, amit ne érintett volna zápor vagy zivatar, ugyanakkor kis méretű jégesőről is sok helyről beszámoltak – tájékoztatott az Időkép. A somogyi Taszár községen hatalmas felhőszakadás és kiadós, apró szemű jégeső volt a déli órákban. Még az árkok is megteltek jéggel.

Holnaptól várható már a szebb idő.

Éjszaka fokozatosan csökken a zivatarok számossága,

majd szerdán főként a déli, délkeleti tájakon pattanhatnak ki újabb zivatarok. Intenzív cellák ekkor is előfordulhatnak felhőszakadás (> 25-30 mm), kisebb eséllyel átmeneti viharos széllökés (> 60-65 km/h), illetve jégeső (1-2 cm-t nem meghaladó átmérő) kíséretében – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ítéletidőről készült felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép illusztráció. Fotó: Meteo Mecsek Facebook-oldala

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szabó A. Imre
2023. május 30. 19:26
Nem tudom, meddig fog még mindenki úgy tenni, mintha nem lennénk nyakig a slamasztikában? Az annyit köpködött zöldek, már az 1994-es választásokon olyan programmal léptek fel, ami az időjárási szélsőségek okozta károk enyhítésére és megelőzésére alapozott --- mindenki kiröhögte őket, pedig szinte betűre pontosan megjósolták a változások jellegét és következményeit. Ha akkor hallgatnak rájuk, már rég ezekhez a változásokhoz igazítottuk volna az építési és közmű-szabályozást, sokkal kevesebb kárt tudna okozni a szélsőséges időjárás. Ehhez képest még ma sem lép senki, pedig mi, a mezei állampolgárok fogjuk kifizetni felkészületlenségünk és az extremitások okozta károk egyre jelentősebb árát.
pintyőke
2023. május 30. 18:28
Ha csökken a számosság, az nagyon jó.
Odone Ricci
2023. május 30. 18:28
Még a Mindenható is balos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!