Zsigmond Barna Pál: Az Európa Tanácsban is kiállunk lengyel barátaink mellett

2023. június 21. 16:41

A parlamenti képviselő szerint lengyelek büszke, magabiztos és sikeres nemzet, képesek a saját útjukat járni anélkül, hogy a Nyugat állandóan kioktatná őket.

2023. június 21. 16:41
null

Az Európa Tanácsban is kiállunk lengyel barátaink mellett, és elutasítjuk a Lengyelország elleni alaptalan támadásokat – jelentette ki Zsigmond Barna Pál, a Fidesz parlamenti képviselője Strasbourgban, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) nyári ülésszakának második munkanapját követően kedden.

A képviselő az MTI-nek telefonon nyilatkozva elmondta, amiatt, hogy a varsói parlament alsóháza (szejm) csütörtökön határozatot fogadott el, melyben elutasította a migránsok áthelyezéséről szóló uniós jogszabálytervezetet, a PACE ülésén

Közölte: az ülésen elmondott felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy Lengyelországot és Magyarországot, mivel konzervatív, kereszténydemokrata kormányuk van, ideológiai okokból diszkriminálják a pénzügyi forrásokhoz való hozzáférés tekintetében is. „A lengyelek büszke, magabiztos és sikeres nemzet, képesek a saját útjukat járni anélkül, hogy a Nyugat állandóan kioktatná őket. Elutasítom a Lengyelország elleni folyamatos támadásokat, és nagyobb tiszteletet követelek a lengyel választók iránt” – fogalmazott Zsigmond Barna Pál, majd hozzátette: a magyar és a lengyel ellenzék az európai intézmények mögé bújva, ideológiai alapon alaptalanul támadja saját országát.

A  képviselő szerint az európai intézményeknek pártatlanoknak és elfogulatlanoknak kellene lenniük. Ehelyett részrehajlók, mert liberális erőkkel társulva azon közép- és kelet-európai országok ellen állnak össze, amelyeket konzervatív kormányok irányítanak.

A Lengyelország elleni támadás nem az ország jogállami helyzetéről, nem a szabadságról szól,

hanem a baloldal azon szándékáról, hogy a szocializmust építsék, és beavatkozzanak a közelgő választásokba. Kijelentette: nem véletlen, hogy a Lengyelország elleni támadás azután történt, hogy Lengyelország és Magyarország a Brüsszel által elfogadott migrációs és menekültügyi paktum ellen szavazott. A paktum azt jelenti, hogy a tagállamoknak nem lesz beleszólásuk abba, hogy kik fognak élni a területükön - mondta. Ez – emelte ki – a szuverén kormányok számára elfogadhatatlan, Lengyelország és Magyarország semmilyen kötelező betelepítési kvótát nem tud elfogadni. Állítsák le a konzervatív kormányok elleni boszorkányüldözést Európában, állítsák le a lengyel konzervatív kormány elleni alaptalan támadásokat, maradjanak távol a lengyel választásoktól, és hagyják, hogy a lengyel nemzet döntsön a lengyel választáson – tette hozzá felszólalásában Zsigmond Barna Pál.

***

Nyitókép: Getty Images / alexis84

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyar demokrata
2023. június 21. 17:39
Totális, többpárti diktatúra!
llnnhegyi
2023. június 21. 17:07
Helyes testtartás!
mokány
2023. június 21. 16:46
Eb ura fakó .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!