Szokatlan indokkal késett egy Milánóba tartó WizzAir-gép

2023. július 23. 11:26

Végül öt órával a tervezetthez képest szállt fel az olaszországi járat.

2023. július 23. 11:26
null

Nemcsak hogy késett, hanem szokatlan indokkal tette ezt egy WizzAir-gép a ferihegyi reptéren. 

Mivel kicsúsztunk a munkaidőből, ki kell szállniuk a gépből, megvárni a készenlétben lévő ügyeletes kollégákat, akik 2 órán belül felkészítik a gépet az utazásra. Így 00:30-kor már indulhatnak is”

közölte az utasokkal a kapitány vasárnap este hét óra körül. Az eredetileg 19:10-es indulást először 21:20-ra, majd 22:20-ra, végül 00:30-ra tolták el.

„Az már egy kicsit furcsa volt, hogy 21:50 körül még a beszállás sem indult el, majd az utolsó gyors mosdókörünk után már last call volt kiírva a járat mellé. Futottunk, mint az őrültek, de végül odaértünk! Hiába csekkoltunk be előre online, újra becsekkoltak minket, mert mint mondták, ha új gép érkezik, ez a policy. Lassacskán elindult a beszállás, percek múltán el is hangzott, hogy boarding is completed, majd nem történt semmi. Miután a fél gép helyet cserélt, mert az újbóli check-innek köszönhetően sem ülhetett az egyik kiskorú utas az édesanyja mellé, már kezdtük elveszíteni a türelmünket: ekkor jött a bejelentés. Én ilyet még filmben sem láttam! Mégis minek kellett akkor beszállnunk, ha tudták, hogy nem indulunk sehova?” nyilatkozta a Blikknek egy utas.

A  plusz 2 órás várakozást követően a friss, új legénységgel az utasok felszálltak majd 00:50-kor úgy nézett ki, hogy végre felszállnak, de ekkor az új kapitány ismét elnézést kért és jelezte: egy technikai hibát kell ellenőrizni, amely remélhetőleg mindössze kb. 10 percet vesz igénybe.

A gép ekkor újra vesztegelni kezdett. Szerencsére 8-10 perc után megoldódott a probléma és hajnalra megérkeztek az utasok Milánóba.

 Nyitókép: MTI/Balázs Attila

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo-2
2023. július 24. 00:00
A mai, baseli Wizz járatot viszont egyszerűen törölték. Az utasok ott maradtak a baseli reptéren.
kiss.istvan770
2023. július 23. 20:45
Lehet, hogy nem ez történt, de nem kizárt: A pilótáknál balesetveszély miatt szigorú nemzetközi előírás, hogy mennyit repülhetnek egyhuzamban és utána kötelező pihenő idő van. Ez is lehet a személyzet csere oka, persze ezt is lehetett volna előrelátóan megszervezni.
Szvidrigajlov
2023. július 23. 17:58
Örülhetnek! Marbellán a TravelService gépére zsúfolva 3 órát vártunk afelszállási engedélyre. Tunisban a Carthago Air gépére vártunk 8 órát a tranzitban, miközben turbános papucsos kokerók szerelték a hajtóművet....és erre a gépre kellett felszállni...aztán felszolgálták a menüt guaranteed halal felirattal.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 23. 14:12
A hungarofób ír zsidók keresztbeszopatják a magyarokat ahol csak lehet. Szarért-húgyért szart és hugyot adnak. Az aeroflot járatain meg fatálcán bőségtál jár a jegy mellé. Ha részeg állat vagy, megvernek a fedélezeten, mikor leszállt a gép már wagner tag vagy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!