A 444 mentegeti, többen súlyosan károsnak tartják a gondolatait – íme, a legkarcosabb vélemények a Partizán Kőszeg Ferenc-interjújáról!

2023. augusztus 16. 11:34

Gyűjtésünk Szily Lászlótól Kubatov Gáborig.

2023. augusztus 16. 11:34
null

Ahogy a Mandineren is megírtuk, kisebb vihart aratott Kőszeg Ferencnek partizános interjúja, de most érdekes módon nem belpolitikai témák okozták az égzengést, hanem a 84 éves egykori politikus magánéleti ügyekben képviselt álláspontja.

Kőszeg Ferenc Gulyás Márton gyermekek és felnőttek közötti erotikus kapcsolatok kérdéskörében adott igencsak érdekes válaszokat, amely hangos nemtetszést váltott ki a magyar nyilvánosságban – legalábbis egy részében.

Ezt is ajánljuk a témában

Összeszedtük a reakciókat!

A Helsinki Bizottság közleményben határolódott el alapítójától, a volt SZDSZ-es politikustól, mondván, 

a pedofíliával kapcsolatos kérdésekre olyan válaszokat adott, amelyek szöges ellentétben állnak a szervezet értékrendjével.

A közleményben azt írják: „Kőszeg Ferenc a Partizán 2023. augusztus 14-én megjelent életútinterjújában a pedofíliával kapcsolatos kérdésekre olyan válaszokat adott, amelyek szöges ellentétben állnak a Magyar Helsinki Bizottság értékrendjével, a kiszolgáltatott helyzetben lévők érdekében végzett mindennapi munkánkkal és belső szabályzatainkkal is.

A Helsinki Bizottság közössége számára a hatalommal való visszaélés ellen küzdő jogvédőkként és gyakorló szülőkként, oktatókként is teljességgel elfogadhatatlanok az interjúban megjelenő nézetek.” 

Kőszeg Ferenc lemondott az alapító elnöki címről

Az erről szóló közleményt Hargitai Miklós, a MÚOSZ volt elnöke kommentelte a Helsinki Bizottság állásfoglalása alá. Kőszeg Ferenc azt írta, hogy a Magyar Helsinki Bizottság nyilatkozatának megjelenése után semmiféle személyes megbeszélésre nem tart igényt.

Nyugdíjba menetelemkor a Magyar Helsinki Bizottság tevékenységemet a bizottság alapító elnöke kitüntető címmel jutalmazta. A nyilatkozat megjelenése után erre a címre nem tartok többé igényt. 

Alapító elnöki címemről ezennel lemondok. 

A Magyar Helsinki Bizottságban végzett munkámra továbbra is jó szívvel emlékszem vissza, és a Bizottságban végzett munka során kialakult baráti kapcsolatok emlékét megőrzöm” – fogalmazott Kőszeg Ferenc.

Szily László a 444-en mentegeti Kőszeget

Szily László, a 444 újságírója publicisztikában állt ki Kőszeg Ferenc mellett, illetve ment neki Gulyás Mártonnak, akit kíméletlennek nevezett.

Miért próbálta meg kicsinálni Kőszeg Ferencet a kíméletlen Gulyás Márton, Kőszeg miért mondott rémes dolgokat, és miért adott ki méltatlan közleményt a Helsinki Bizottság?” – tette fel a kérdéseket Szily, aki szerint egyszerű szemétség, amit Gulyás Márton csinált.

Bárkivel, egy idős fasisztával szemben is visszás lett volna az ilyen viselkedés. Nézőként azt éreztem, hogy Gulyás ezzel úgy sérti meg Kőszeg emberi méltóságát, hogy a néző nem nyer semmit cserébe. 

Ilyet egész egyszerűen senki sem érdemel, egy idős antikommunista szabadságharcos legenda végképp nem. 

Természetesen nem arra gondolok, hogy Kőszegnek vagy bárki másnak menlevelet vagy biankó csekket jelentene, hogy a múltban akármilyen érdemei voltak. Bárkinek bármilyen kérdés feltehető. Bárki leleplezhető. De Gulyás olyan elánnal, olyan keménységgel és kíméletlenséggel kérdezgeti Kőszeget, mintha interjúalanya fontos közhatalmat gyakorló, sokak életét érdemben befolyásolni képes figura lenne, nem a politikai ellenfelei által is tisztelt, a légynek sem ártó kedves különc, aki ráadásul mindig is szándékosan provokatív véleményeiről volt híres” – írta. 

Szintén Kőszeg mellé állt Szunyogh Szabolcs is, aki Facebook-posztjában azt írta, „én azt mondom: 

köszönöm, Kőszeg Ferenc! Öregember? Igazi férfi, aki szembeszáll a bigottsággal. 

Egy bölcs értelmiségi, aki a valóságból indul ki, humanista módon.”

A Klubrádió munkatársa hozzátette: „Ne féljetek a saját értelmetekre támaszkodni, mondta minden idők legokosabb embere, Immanuel Kant. Kőszeg merte tudta, tette. Nagy köszönet.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Szunyogh Szabolcs

Facebook

Idézőjel

Nagy köszönet.

Kubatov és a PestiSrácok publicistája is reagált

Vésey Kovács László szerintmikor már a saját családjánál, gyerekénél is fontosabb az embernek az ideológia és a forradalom, ott már komoly szellemi–lelki torzulásra kell gyanakodni.”

A publicista szerint nem nagyon tudnak zöldágra vergődni a szexualitással a haladók. 

„A szexuális forradalom óta folyamatosan próbálják szétfeszíteni a határokat, de közben önmagukkal is rendre ütköznek, ahogy most Kőszeg Ferenccel és Gulyás Mártonnal is történt a Partizánban. Ha csupán annyi a vezérlő elv, hogy mindig egyre több szabadság legyen, de nincsenek jól meghatározott és betartott keretek, akkor nem csoda, hogy szétcsúsznak a dolgok. Így aztán azon sincs mit csodálkozni, 

bármennyire is prüszkölnek ettől a progresszió ügynökei és szimpatizánsai, ha gyakran egy mondatba kerül a homoszexualitás a pedofíliával” 

fogalmaz Vésey.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vésey Kovács László

Pesti Srácok

Idézőjel

Amikor már a saját családjánál, gyerekénél is fontosabb az embernek az ideológia és a forradalom, ott már komoly szellemi–lelki torzulásra kell gyanakodni.

Kubatov Gábor sem hagyhatta szó nélkül a történteket, szerinte „Sorosék egyik kedvenc szervezetének, a Helsinki Bizottságnak az alapítója nyilvánosan a pedofilok védelmére kelt”. 

Kubatov kiemeli: „míg a nemzeti kormány tűzzel-vassal harcol a gyermekeink megrontói ellen, Kőszeg Ferenc szerint »az erotikával átszőtt érzelmi kapcsolatok felnőtt és gyerek között nagyon széles körűek, a büntetőjogi szigor csak árt a dolognak.«”

Mint fogalmaz:

A mi álláspontunk egyértelmű: nem engedünk az LMBTQ-lobbinak és nem tűrjük a pedofilok mosdatását!!

Balogh Gábor publicista is reagált az ügyre

szerinte Kőszeg válaszaiból kiderült, hogy társadalmilag súlyosan veszélyes gondolatai vannak a gyermekek szexuális bántalmazásáról.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kubatov Gábor

Facebook

Idézőjel

A mi álláspontunk egyértelmű: nem engedünk az LMBTQ-lobbinak és nem tűrjük a pedofilok mosdatását!!

Nyitókép: Partizán-videó

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. augusztus 18. 07:56
„Nagy felháborodást keltett, hogy a Manhattanben felvonuló drag queenek és LMBTQ-aktivisták közül többen azt skandálták, hogy “eljönnek” a gyerekekért. A Pride-ünnepségek részeként megtartott felvonuláson a résztvevők azt skandálták: “Itt vagyunk, melegek vagyunk, és eljövünk a gyerekeitekért”. A felvonulókról készült videók nagy felháborodást keltettek nemcsak a skandálás miatt, hanem azért is, mert a felvonulók egy része topless volt, a helyszínen pedig volt több gyerek, akikhez a drag queenek is odamentek “barátkozni”. Kőszeg elvtárs is barátságos...
Dixtroy
2023. augusztus 17. 15:27
Fegyenc a többszerelműségre vágyik, akármi is legyen az. Akkor bassza meg hat taliga aprómajom.
catalina11
2023. augusztus 16. 18:24
Minek kellett ezzel a vén szeméttel interjút csinálni?" szemetelnek!
KBA98
2023. augusztus 16. 17:51
Minek kellett ezzel a vén szeméttel interjút csinálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!