A Lánchíd szívügyem

2023. augusztus 17. 16:00

Olyan nincs, hogy valaki lekever egy hatalmas pofont, majd másnap azt mondja, hogy „ugyan már, nem kell ezt a szívünkre venni”.

2023. augusztus 17. 16:00
null
Tüttő Kata
Tüttő Kata
Facebook

„Ugye az van, hogy a kormány hozott egy olyan döntést, hogy az Állam díjmentesen használhatja, többek között, a Lánchidat is állami ünnepek alkalmával. Ezért jöttek, és úgy gondolták, hogy jó ötlet a nemrég a gyalogosoknak megnyitott járdákat egész hétre lezárni mindössze egy egyórás fényfestős programért. Mi meg jeleztük, hogy szerintünk egyáltalán nem jó ötlet, viszont rendkívül aránytalan, és azonnal nyissák meg a járdát, és ne okozzanak balesetveszélyes helyzetet néhány dekorlámpa elhelyezése miatt. Megnyitották.

Majd leültünk egy asztalhoz, beszéltünk, tök normálisan: sok rendezvény és jó idő lesz a hétvégén, tele lesz a belváros gyalogosokkal; biztosítani kell, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni, ezért a hétvégén a Lánchíd a gyalogosoké lesz.

Már csak egy apró nyitott kérdés maradt: az állami rendezvényszervező  rá akar csatlakozni a most felújított híd még garanciális világítási rendszerére, hogy szabadon színezhessék a hidat. Mire azt mondtam, hogy nem, mert azt nem lehet, hogy a kimondott szavaknak ne legyenek következményei.

Szerintem  nincs rendben, hogy megígérik sokszor, hozzájárulnak a híd felújításához 6 milliárd forinttal, de végül egy vasat nem adnak hozzá. Aztán egyszer csak jönnek, lezárják, és sajátjukként használják.

Továbbá az sincs rendben, hogy az állami főépítész körbekiabálja a sajtót, hogy a főváros bazári díszkivilágítással csúfítja el a hidat, miközben csak az új világítási rendszer próbája zajlott.

Azt mondta a Fidesz kormány államtitkára, aki egyben az országos főépítész is az üzempróbáról, hogy: »egy padot lehet össze-vissza festegetni, de a Lánchidat nem!«, majd másnap jönnek, hogy akkor ők össze-vissza festegetnék a hidat. Basszus nem! Ha szerintük a Lánchidat nem szabad össze-vissza festegetni, akkor ne tegyék!

És olyan nincs, hogy valaki tegnap lekever egy hatalmas pofont (nem nekem személyesen, hanem a budapestieknek), majd másnap azt mondja, hogy ja ugyanmár nem kell ezt a szívünkre venni. Emberek vagyunk, mi budapestiek is, a tegnapi pofon még ég az arcunkon.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2023. augusztus 18. 16:43
Ennek az Öregecske Asszonynak MUULTJA wan MÁR...
balbako_
2023. augusztus 18. 15:43
Ezért csináltatta meg 5 milliárddal drágábban ámde csökkentett műszaki tartalommal úgy, hogy a gépkocsik nem is használhatják. Mi lenne, ha nem szeretné ennyire?
Perczel Éva
2023. augusztus 18. 06:39
A Lánchíd a szívügye, és mégis hagyta, hogy Karácsony Grincs fővárosi fődiktátor Lánchíd gyilkos lehessen?
karakter-2
2023. augusztus 17. 22:03
visszataszító korrupt r.banc
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!