Fizetési felszólítást küldött Lázár Jánosnak Karácsony Gergely

2023. augusztus 16. 16:52

A főpolgármester arra kéri az építési és közlekedési minisztert, hogy juttassa el a fővárosnak a Lánchíd felújítására ígért 6 milliárd forintos hozzájárulást.

2023. augusztus 16. 16:52
null

Karácsony Gergely levelet írt Lázár Jánosnak, melyben arra kéri az építési és közlekedési minisztert, hogy juttassa el a fővárosnak a Lánchíd felújítására ígért 6 milliárd forintos hozzájárulást, írja a hvg.hu

A főpolgármesternek egy másik kérése is volt: azt szeretné, hogy a miniszter vegye figyelembe a budapestiek akaratát, és állítsa vissza a Lánchídon az átadás előtti forgalmi rendet, tehát hogy maradjon autómentes, legyen csak a közösségi közlekedésé a híd.

A hivatalos úton is eljuttatott levelet Karácsony a Facebookon is közzétette. Ebben a budapestiek akaratát a Budapesti Lakógyűlés szavazataira alapozza, ahol a résztvevők 80 százaléka voksolt arra, hogy maradjon meg az új forgalmi rend. Ezen a konzultáción a bő 1,7 milliós város 136 ezer lakója vett részt.

„Bízom benne, hogy ezáltal lezárul egy méltatlan vita a Lánchídra megállapodott kormányzati hozzájárulás kapcsán, és közösen lehetünk büszkék arra, hogy a 150 éves Budapest és egyben Magyarország történelmi szimbóluma megújult” – zárul Karácsony posztja.

Nyitókép: MTI / Illyés Tibor

 

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hodor
2023. szeptember 06. 15:06
Ez hülye? Vállalt valamit, nem teljesítette. Lófaszt a seggébe.
rocktoberi-2
2023. augusztus 25. 21:37
Ez a bazári majom komolyan azt képzeli, hogy következmény nélkül szerződést szeghet?
Mandolini
2023. augusztus 18. 10:43
gelgőt másodjára is elüti a villamos!
lbs0420
2023. augusztus 17. 22:49
Mit koncsorog ez a kincstári vigyorú f@ß? Teljesítve van a még Tarlós István által aláírt szerződés minden pontja? Nincsen! Akkor meg mit akar? Örüljön, hogy az illetékes Hatóság nem kezdeményezi emiatt legalább hat milliárd forint levonását a Fővárostól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!