Lánchíd-lezárás: cáfolja Karácsonyékat a Magyar Autóklub

2023. augusztus 11. 15:04

„A minden elemében manipulatív lakógyűlés »döntését« nem tartjuk legitimnek egy szigorúan szakmai, közlekedésszervezési kérdésben” – szögezte le a klub szakjogásza.

2023. augusztus 11. 15:04

A Magyar Autóklub fenntartja eddigi álláspontját, miszerint nem támogatja a személyautó-forgalom teljes kizárását a Lánchídról – mondta a Magyar Nemzetnek Gyulainé Tóth Zsuzsa közlekedési szakjogász, a Magyar Autóklub jogi és érdekvédelmi bizottságának alelnöke. Múlt héten kiderült, hogy az autósok továbbra sem vehetik birtokba a hidat, s Karácsony azt mondta: „nincs olyan szakmai szervezet, még a Magyar Autóklub sem, amely visszaállította volna a Lánchíd felújítás előtti forgalmi rendjét”.

Azonban a klub jogi és érdekvédelmi bizottságának alelnöke hangsúlyozza, észszerű megoldást az adhat, ha „a közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a – mennyiségében, feltételeiben – korlátozott autóközlekedés kooperatív hídhasználók lehetnek”. Arról is beszélt, hogy

a forgalmi rend kialakításához nyilvános építészeti-közlekedési tervpályázat meghirdetését tartanának szükségesnek.

Hozzátette: a városvezetés döntése nem veszi figyelembe, hogy Budapest közlekedési hálózata a hidak sűrűségét tekintve eleve elmaradást mutat. A közlekedési szakjogász a Magyar Nemzetnek kifejtette: a főváros vezetése a fejlett városok autómentesítési példáit igyekszik utánozni, de azt nem veszi figyelembe, hogy Budapest közlekedési infrastruktúrája – minden szegmensét tekintve – lemaradásban van olyan városoktól, mint Bécs, London és Párizs, amely városok belső folyószakaszát például másfélszer nagyobb hídkínálat jellemzi.

A Lánchíd kiesésével Buda és Pest belvárosa három kilométer hosszúságban van elvágva egymástól, miközben a kívánatos hídtávolság 600-800 méter”

− fejtetti ki a szakjogász. Szerinte a a Szabadság és az Árpád híd várható felújításával a helyzet bizonyosan tovább fog romlani.

„A minden elemében manipulatív lakógyűlés »döntését« nem tartjuk legitimnek egy szigorúan szakmai, közlekedésszervezési kérdésben” – szögezte le a Magyar Nemzetnek Gyulainé Tóth Zsuzsa.

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2023. augusztus 11. 18:43
Jövőre KakásGeli elhúz a pcsába, a Lánchíd, a budapesti autósközlekedés normalizálódik. Néhány milliárddal elhülyéskedett ez a kretén, a tolvaj piócák körülötte megszívták magukat pukkadásig..., majd kiderül, hogy megúszhatnak mindent - ahogy eddig -, senki sem megy böribe. Ötven-százmilliárd? Á, az semmi! Így mulat a hazaáruló magyar! Meg a cinkosok, akik tűrik.
FeketeFehér
2023. augusztus 11. 16:40
A. Lánchíd nincs lezárva.
robogo72
2023. augusztus 11. 16:00
Ja. Emlészem, volt egy performansz a hídon: ha egy autó több helyet foglal mint egy gyalogos, akkor hány éves a kapitány. Ígyaztán be van bizonyítva, hogy a hidat le kell zárni. Aki ezt nem érti, az magára vessen. Meg különben is mindenki más piszkos gyilkos, szegény fókabébik.
Nehidd El
2023. augusztus 11. 15:35
Karácsony = pattanás a fitymádon
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!