Mediterrán stílus, hatalmas kert és pompa potom 133 millió forintért – bemutatjuk, ettől a villától szabadulna a liberális házaspár

2023. augusztus 15. 10:03

Állításuk szerint már nem tudnak Magyarországon lakni, annyira darabokra szakadt a nemzet. Az biztos, hogy nem a lakhatási körülmények miatt akarnak távozni hazánkból.

2023. augusztus 15. 10:03
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Hatalmasat ment a magyar sajtóban a Telex csütörtökön bemutatott videója, amelyben Székely László és Gönczi Andrea liberális művészek sorsát mutatják be. A pár hosszú perceken át amiatt sopánkodott, hogy mennyire szörnyűek már itthon a körülmények. A tavalyi választások után döntötték el, hogy Spanyolországba költöznek, mivel az elmúlt évtizedben állításuk szerint a politikai árokásás miatt darabokra szakadt a nemzet és „liberális értékrendjük miatt sokan megkérdőjelezik a magyarságukat”.

Ezt is ajánljuk a témában

A riport nagy része ugyanakkor egy ingatlanhirdetésnek is beillene, szépen és alaposan bemutatják a pécsi villát, ahol laknak, hangsúlyozva, hogy a mesés otthonukat nem tudják eladni, így hiába próbálják maguk mögött hagyni a honi diktatúrát. 

Nagy pénz, nagy foci

Rövid kutakodással meg is lehet találni a Székely-Gönczi páros haciendáját az egyik legnépszerűbb ingatlanhirdetési oldalon. A Telexnek adott interjújukban nem állítottak valótlant, ugyanis a hirdetés(ek) szerint is 

egy nyolcezer négyzetméteres területről van szó, rajta egy 134 négyzetméteres házzal, amit 130 millió forintért hirdetnek. 

A videóból kiderült, hogy több mint egy éve hirdetik a Pécs melletti otthonukat, vele a több ezer példányos könyvtárukat és a házat körbevevő arborétumot, egyelőre senki nem csapott le a telekre. 

Székely Lászlóék otthona Pécsett. Fotó: Ingatlan.com
 

Pedig nem akármilyen vételről lenne szó. A hirdetés szövegéből kiderült, hogy a pécsi belvárostól tíz percre lévő „mesés birtok” gazdái úgy alakították ki a házat és a kertet is, hogy minden szegletéből élvezni tudják a természet szépségeit. Ha ez nem lenne elég, van egy nagy tó is a telken belül, tele díszhalakkal és tavi növényekkel, továbbá egy rózsalugas, egy nagy konyhakert, valamint egy fedett és nyitott terasz is. 

A kert legmagasabb pontján egy kilátó is található, ahonnan Pécs teljes panorámája elénk tárul, a rózsalugasból a reggeli kávé mellett ráláthatunk a TV-toronyra”

– írták.

Az arborétum különlegességét adja még továbbá, hogy egy kis tó is található rajta, az épület pedig szigetelve van, valamint hűtő-fűtő klíma is található, ami garantálja a kellemes pihenést az épületben, emellett vízlágyító rendszer is szolgálja az ott lakók kényelmét. 

Fotó: Ingatlan.com


Nem tudni, ki működteti az arborétumot 

Az teljesen nyilvánvaló, hogy a Magyarországról mindenáron távozni kívánó házaspár lakik az épületben, így az övék is a Szérűskerti Arborétum, azonban a honlapról nem derül ki, hogy pontosan milyen konstrukcióban üzemelteti azt a pár. 

A weboldal tanúsága szerint a teljes jogi név a Szérűskerti Arborétum, postai címük pedig a 7631 Pécs, Szérűskerti út 13., ám az Opten cégnyilvántartón nem találni információt arról, mely vállalat vagy társaság végez tevékenységet a telken. Merthogy tevékenység az alighanem van, hiszen azt írják, mindenkit örömmel fogadnak a vezetett sétáikon, ahol kertfenntartás témában mindenki hasznos tanácsokat kaphat. 

Fotó: Ingatlan.com

A kerttúra hossza a te igényedhez igazodik, de a végén mindenképp megkóstolhatod a kert terméseiből készült finomságokat, a tóparton ülve pedig csodálhatod a mecseki panorámát. Megígérjük, hogy élményekkel telve, feltöltődve távozol majd tőlünk. Szeretettel várunk minden évszakban!”

– csábították a vendégeket. 

A Google-értékelések alapján a vendégek elégedettek a Magyarországról menekülni kívánó párral, volt, aki azt írta, hogy az arborétum a gondos kerttulajdonosok keze nyomán folyamatosan épül, szépül és zenei programok, valamint irodalmi estek várják a vendégeket. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Forisek Ádám

Mandiner

Idézőjel

Kávéfőzők, milliós arborétumok, színházak – íme a hős mártírok, akik még ezeket is hátrahagyják, csak hogy bemutathassanak Orbánnak!

Nyitókép: YouTube

Összesen 321 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. augusztus 17. 11:59
Amúgy. Kisvárosomban ennyiért kelt el mellettünk 1000 m2-en álló családiház. Nomeg. A prostisrácok utána tudnak járni dolgoknak? Hogyhogy? Kaptak vmi utánképzést oknyomozó újságírásból?
Szuperszig
2023. augusztus 15. 21:52
Azért a fotó elég beszédes.
Szuperszig
2023. augusztus 15. 20:05
Ok, darabokra szakadt. Ők melyik részre szakították magukat? Csak mert a többségnek nem hiányoznak. Kb mint a durcás gyerek, aki kivonul a homokozóból, mert a hülyesége miatt senki sem akar játszani vele. Hát ennyi.
bringagyuri
2023. augusztus 15. 19:55
Az sajnálatosan, hogy ezt a döntést hozták, de azt nem tudom, hogy, mint szavazatszedő bizottsági ellenőrök, honnan tudják, hogy a mozsdatlan, alkoholszagú és fogatlan emberek, illetve bárki hova szavazott?????????????????? Ugyanitt Budapest határában kicsit, kisebb, kicsit kevésbé puccos kertesház 85millióért eledó :) Ugyanitt Budapest határában kicsit, kisebb, kicsit kevésbé puccos kertesház 85millióért eledó :) Ugyanitt Budapest határában kicsit, kisebb, kicsit kevésbé puccos kertesház 85millióért eledó :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!