Michel Foucault és Kőszeg Ferenc: két pedofília-mentegetőről röviden

2023. augusztus 18. 11:26

Az LMBTQ-lobbi által favorizált genderelmélet egyik vezető teoretikusának ma is a pedofíliát liberalizálni akaró francia filozófus, Michel Foucault tekinthető.

2023. augusztus 18. 11:26
Tényi Tamás
Tényi Tamás
Vendégszerző

Jelentős vihart kavart és különböző reakciókat váltott ki Kőszeg Ferenc napokban megjelent interjúja, amelyben Kőszeg többek között kijelentette: „elég sok szexuális kapcsolat volt tanár és diák között, ami tilos volt és helytelen, de nem volt belőle nagy ügy, mert hozzátartozott az élethez”.  

A Magyar Helsinki Bizottság is elhatárolódott Kőszeg Ferenctől, miután a volt SZDSZ-es politikus a „pedofíliával kapcsolatos kérdésekre olyan válaszokat adott, amelyek szöges ellentétben állnak a bizottság értékrendjével”. Az interjúban Kőszeg relativizálni és részben bagatellizálni igyekszik a 18 évnél fiatalabbakkal felnőttek által folytatott szerelmi-szexuális kapcsolatokat, nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy a neves posztmodern, posztstrukturalista, homoszexuális francia filozófus, a fiatal tunéziai fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítő és azért pénzt is fizető Michel Foucault tette élete során több megnyilatkozásában is. Tudjuk, hogy 

Foucault 1978-ban a gyerekek és a felnőttek közötti szexuális kapcsolatot szabályozó törvények liberalizálását támogatta. 

Sajnos kísértetiesen hasonlít a Kőszeg-interjú hangneméhez az a rádióinterjú, amelyet Foucault és a talán első queer elméletíró, Guy Hocquenghem adtak 1978-ban.

„Senki sem ír alá szerződést szeretkezés előtt’ – jegyezte meg gúnyosan Hocquenghem egy közös rádiós szereplésük alkalmával 1978-ban. ’ Igen – helyeselt Foucault – elég nehéz dolog korlátokat szabni’, különösen mivel ’az is történhetett, hogy a gyerek, saját szexualitásával, megkívánta azt a felnőttet’.”

Végtelen cinizmus árad ezekből az interjúkból – s ez köti itt most össze a pedofíliát relativizáló és bagatellizáló francia filozófus Foucault-t és Kőszeget –, a jelenség kapcsán megjelenő veszélyek azonban Foucault esetében váltak sokkal inkább kézzelfoghatóvá akkor, amikor 2021-ben fény derült a francia filozófus pedofil cselekedeteire, illetve, hogy az igencsak zavaros és az LMBTQ-lobbi által favorizált genderelmélet egyik vezető teoretikusának ma is az 57 évesen AIDS-ben elhunyt francia filozófus tekinthető.

Kapcsolódó vélemény

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző pszichiáter, egyetemi tanár, az MTA doktora

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. szeptember 06. 14:06
Misel fukó, nagyon jó. Olvasott itt valaki Houellebecqet? Ismerős a Lanzarote, vagy a Szerotonin? Hogy baszná meg misel fukó a rohadt kurva degenerált édesanyját, meg a kőszeg is. Meg az összes, aki ezek faszát szopta.
nyúlgerinc
2023. augusztus 20. 11:00
Érdeke, hogy a világban mindenütt, ha buzulásról, pedofíliáról és mindenféle genderről van szó, mindig a zsiráfok a főszereplők. Minden bizonnyal van ebben valami faji ok, okozat.... (Csak nem a fajon/családon belüli belterjesség?)
solyomtomi-2
2023. augusztus 19. 13:48
Amikor a tizenhét éves háromszázhatvannégy napos ringyó, akin már a fél iskola végigment, rámászik a tanárára, az pedofília. Amikor a tizennyolc éves lányt megerőszakolja a tanára, netán a saját apja, az mítú hiszti. Ennyit tudtok, nácikák.
Hangillat
2023. augusztus 18. 20:34
A normalitás-abnormalitás viszonylatban a normalitásnak kell felülkerekednie. A buzzancsoknál az egyik a 'férfi', a másik a 'nő' szerepet viszi, talán az utóbbi a 'veszélytelen', nem pedo-hajlamosítható? Van úgy, hogy nő ront meg gyereket. Sokkoló mindkettő a fejlődő gyereknek. Mivel megelőző védőoltás pedo vagy buzzanotéria ellen nincs, hetero-queen, hetero-king megerősítés kell buzzancsmentes szakemberektől, sportolóktól stb. plusz szülők szerepének tudatosítása? Itt kilincselnek a drag-izék, jó a törvényi szigorítás, de tényleges, hatékony 'szak'-nevelés kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!