A forradalom felfalja mestereit

2023. szeptember 06. 16:13

Nekünk csak ki kell várnunk. Illetve: meg, túl kell élnünk.

2023. szeptember 06. 16:13
Mező Gábor
Mező Gábor
Facebook

„A forradalom felfalja mestereit. Ez jutott eszembe arról, hogy Kőszeg Ferenc szerint Gulyás Márton »inkorrekt« volt vele szemben, amikor »terhelően«, karaktergyilkossághoz megfelelően vágta össze a vele készített interjút. »Kőszeg Ferenc kérte Gulyás Mártont, hogy az eredetileg 10 perces pedofíliáról szóló részt kicsit rövidítsék le, erre a Partizán vezetője meghosszabbította azt. Emiatt a Magyar Helsinki Bizottság alapítója haragszik is a műsorvezetőre, mert szerinte nem ez volt a legfontosabb téma a jelenlegi helyzetben.«

»Állítása szerint egy baráti levélben kérte Gulyás Mártontól, hogy rövidítse le azt a tíz percet, vagy vegye ki azt a részt a beszélgetésből. De, mint mondta, ahelyett, hogy ezt a Partizán szerkesztősége megtette volna, inkább kibővítette azt a részt, így a másfél órából legalább húsz perc ezzel a témával foglalkozott. Azt is jelezte, hogy 2006-ban már nyugdíjba vonult, amikor a Magyar Helsinki Bizottság alapítói címéről is lemondott. Így elmondása szerint a szervezet elhatárolódása tőle inkább csak egy »csacska félelem« »a jobboldali támadásoktól.«

»Csacska félelem« – volt egy olyan időszak, amikor a Gulyás Mártonhoz hasonlóan ismert riporterek – mondjuk Juszt László, Havas Henrik, de lehet a sort végtelenül folytatni – még együtt vadásztak Kőszeg Ferencékkel, azaz együtt vadászták le a közös – általában valamiért jobboldali vagy annak tartott célpontokat. Régen volt. A trófeáknak szánt áldozatok jelentős része már halott. Sokukat a szívük vitte el.

Az idők változnak. A forradalom felfalja gyermekeit, azaz a forradalom felfalja mestereit.

Kőszeg Ferencet amúgy publicistaként nagyra tartom, politikusként nyilván nem sokra, de ez nem személyes dolog, csak amiatt, mert az ő neve is egyet jelentett az SZDSZ-szel. Most azért kicsit sajnálom, bár nyilván ő is ismeri a mozgalmat annyira, hogy tudja, a kommunizmushoz hasonlóan a neoliberalizmus is egy olyan esme [szörnyeteg], amely felzabálja a sajátjait, tulajdonképpen saját magát is.

Nekünk csak ki kell várnunk. Illetve: meg, túl kell élnünk.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfelvétel

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. szeptember 06. 20:10
Darwin ikrei
balbako_
2023. szeptember 06. 17:29
Kőszeg a legocsmányabb hazaáruló. Ahol csak lehetett mindig mindenütt hazánk ellen hergelt.
Tara Verde
2023. szeptember 06. 17:13
Gulyás Marci sokat tanult az USA-ban. Pontosan tudja, hogy ott, ha végzett egy interjúval, utána a meginterjúvoltnak nincs beleszólása, mi jelenhet meg és hogyan. Az egy furcsa hungarikum, hogy a magyar újságírók sokszor kvázi jóváhagyatják megjelenő anyagot. Nyilván még a szoci idők belterjességének eredményeként maradt meg ez a szokás a magyar sajtóban.
vapepe
2023. szeptember 06. 16:53
Nem láttam. Hogyan lehet 10 perc felvételt 20-ra bővíteni. Tán bevetette a deepfake MI-t?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!