Fontos bejelentéseket tett a napelemekkel kapcsolatban Gulyás Gergely

2023. szeptember 13. 19:11

Szó esett a jövő évtől érvényes bruttó elszámolásról is.

2023. szeptember 13. 19:11
napelem

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szokatlan időpontban, szerdán 16 óra 30 perctől tartották meg a Kormányinfót.

A tájékoztató legvégén Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a napelemekkel kapcsolatos kormányzati döntésekre is kitért. Szólt a lakossági napelemek betáplálási stopjának feloldásáról, illetve a jövő évtől érvényes bruttó elszámolásról is.

Az első témában azt mondta, hogy január 1-től az ország csaknem teljes területén, 

7-8 százaléknyi részt kivéve, feloldják a betáplálási stopot, 

a másodikban pedig arra tett utalást, hogy kb. 13 forintot kapnak majd a háztartási napelem tulajdonosok a bruttó elszámolás keretében a hálózatba betáplált villamosenergiáért 2024-től kezdve – idézte a minisztert a Portfolio.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztráció. Fotó: Kocsis Máté Facebook-oldala

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. szeptember 14. 09:56
Van annak akadálya hogy egy Civil Társaság alakuljon, jogi személy nélkül egy utcában, ahol néhány helyre tesznek közösen napelemet, és elosztják egymás közt. És az Elmütől csak a hézagokban fogyasztanak. Egymásközt meg elszámolnak, nem is tudom mit, mert a napsugarat ingyen kapták, a beruházást-karbantartást-fenntartást kell szétosztaniuk. És akkor ki van zárva a NAV, az állam.
Akitlosz
2023. szeptember 13. 21:04
Év végéig nem változik az évszám.
Akitlosz
2023. szeptember 13. 21:03
"kb. 13 forintot kapnak majd a háztartási napelem tulajdonosok a bruttó elszámolás keretében a hálózatba betáplált villamosenergiáért 2024-től kezdve" 70,104 forintot fizet a lakosság az áramért jelenleg. Jó üzlet. Az államnak. Magyarországon nem éri meg áramot termelni. Töredék annyit fizetnek érte, mint amennyit kérnek. S azt is csak nagy kegyesen. Tessék megcsókolni a szolgáltató villanyoszlopát, amiért méltóztatik röhejes áron átvenni az áramot! Amiből aztán majd még adózni is kell. Érdemesebb akkumulátort venni és betárazni az áramot, hogy ne kelljen az állami szolgáltatótól áramot venni éjszaka sem, lehetőleg sohasem. Ilyen árkülönbözet mellett megéri.
Zsolt75
2023. szeptember 13. 19:43
Akkor a meglévő és már elindított igényeknél marad a 10 év. Helyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!