Megváltoztatta a korábbi döntését a kormány, örülhetnek a családosok

2023. szeptember 06. 10:56

Az Unió elvárásai ellenére belátta a kormány, hogy változtatni kell a napelemesek elszámolásán.

2023. szeptember 06. 10:56
napelem

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, szembeszáll a kormány Brüsszellel: mégis marad az éves elszámolás a napelemeknél – legalábbis Kocsis Máté megkérte az energiaügyi minisztert, hogy írja felül a brüsszeli döntést.

Ezt is ajánljuk a témában

A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) örömmel fogadta, hogy a kormány megfontolta, és a magyar családok érdekeit szem előtt tartva, a háború és az energiaválság idején is mert változtatni korábbi döntésén, így marad az éves elszámolás a napelemre beruházó azon családoknál, akiket ez a korábbi szerződéseik alapján is megilletett – olvasható a szervezet Magyar Nemzetnek eljuttatott közleményében.

A Ficsak üdvözli, hogy a kormány az unió elvárásai ellenére belátta, hogy

nem tisztességes a jelenlegi napelemesekkel szemben, hogy miközben éves szaldóval számolták a megtérülést, menet közben változnak a szabályok. 

A kormány átgondolt döntésének köszönhetően sok ezer család lélegezhet fel a háború és az energiaválság idején, hiszen ők így havonta átlagosan mintegy húszezer forintot takarítanak meg az áramköltségeiken – tudatták a közleményben.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. szeptember 06. 13:12
szépen fizethetjük (mint MVM fenntartói) a 12:00 - 15:00 közötti kidobott feltöltések árát . A jóemberkedő fajtáját az ilyen bandának! A lengyeleknél is le kellett állítani egy vadiúj napellemparkot, mert a csúcsidőben termelt áram max. leégetné a nem erre készített vezetékrendszert. Ez egy átgondolatban mérnökileg megalapozatlan baromság, amelyet , miután nyílvánvalóvá vált minden negatívuma, most a hálózatot normális módon használó felhasználókkal fizettetnek meg. (az még mennyi lenne, ha az áramlökések lekezelésére át is építenék a vezetékrendszert!!)
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 06. 12:46
A nagycsaládosoknak akik egyes egyedül tartják fenn az országot a legtöbbet fizetik. Egy parazita szingli ugyanannyit kap mint aki 5 gyermeket nevel és miatta fennmaradhat az ország. Magyarország nemzet és családellenes.
zsuzsa-963
2023. szeptember 06. 12:32
Hasonló a helyzet a rendszerhasználati díjjal is, ami nem kevés a számlán. A szaldósok napenergia betáplálásakor és mikor energiát fogyasztanak használják a (hálózati)rendszert, de ezért semmit nem fizetnek. A rendszerhasználati költségét annak ellenére, hogy a kb: 200 ezer szaldós is használja a rendszert betápláláskor is és energiavételezéskor is, a több mint 2 millió nem szaldóssal fizettetik meg a rendszerhasználati díjban, akik között nagyon sok kisnyugdíjas és szegény család van . EZ IGY IGAZSÁGOS?
GrumpyGerald
2023. szeptember 06. 12:14
Ó, hát akkor most nyertek a szolár-panelprolik? A fröcsögve folyót síró luxusgazdagék, akiknek azért fontos a napelllem, hogy mind a 3db egyenként 2tonnás e-autójukat ingyen tölthessék az 50 négyzetméteres garázsukban, mert nincs rá havi 20ezer Ft-juk? Ezeknek kár jót tenni, a felső 100ezerben csücsülve is szídják a rendszert, amíg nem lesz újra hatalmon a gyurcsányoldal, akkor szopni és kussolni fognak, újra jöhet a zavarosban halászás kora, de ettől másnak nem lesz jobb. :/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!