„50 fölött ritkaság egy szép nő, és abban már mindig nagyon sok meló van” – Még mindig itt tartunk?

2023. november 13. 17:35

Az első gondolatom az volt, meg vagy zakkanva, édesapám, hát én pont, hogy semmi pénzért nem lennék újra húszéves!

2023. november 13. 17:35
Mérő Vera
Mérő Vera
glamour.hu

„Én azt hiszem, mindenki akkor a legszebb, amikor a leginkább jóban van önmagával. Ez pedig nem a kilók, de még csak nem is a kor függvénye. Ami azt illeti, ez az állapot a legritkább esetben következik el az ember tízes-húszas éveiben, az énkeresés kellős közepén. Amikor a napokban a volt férfimodell kijelentéseit hallgattam, az első gondolatom az volt, meg vagy zakkanva, édesapám, hát én pont, hogy semmi pénzért nem lennék újra húszéves!

Nem adnám az önismeretemet, nem adnám, hogy végre már látom, mi áll jól és mi nem, hogy akadémiai szinten tudom, mit szeret a testem, hogy ismerem az értékeimet és a hibáimat, és hogy mindezzel együtt baromi jól vagyok a bőrömben. Akkor is, ha akad olyan hurkácska vagy ránc, aminek azért még tervezem, hogy elkapom a torkát. Mert végre csak magamnak akarok megfelelni, senki másnak.

És talán ez kellett ahhoz is, hogy olyan emberre találjak, akinek a szemében a legszebbnek láthatom magam. Ráncosan vagy ránctalanul. Eddig tartott rájönnöm, hogy nem nyomasztásra van szükség, hanem olyan társra, akinek nem az a fontos, hogyan öregszünk vagy nem öregszünk, hanem az, hogy jól vagyunk-e magunkkal. És mostanra megértettem azt is, hogy tényleg tökmindegy, ki mit gondol rólunk. Mi ez, ha nem szép?”

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monostor
2023. november 14. 20:47
A baratnom 57 eves es megfordulnak utána a férfiak, pedig vannak ráncai, férje, két nagy fia. Ápolt, csinosan, modernül öltözködik, a haja hosszu hullámos. A kisugárzása és önmaga felvállalása teszi vonzóvá, a természetes kedvessége es erkölcsi tartása. Húszévesen is szép volt, most is szép.
Onurisz
2023. november 14. 20:19
Az a férfi a nők szexuális vonzerejére és nem a személyiségük kisugárzására gondolt. Márpedig sajnos biológiailag úgy vagyunk összerakva, hogy a nők az ötvenes éveik első felében elveszítik a termékenységüket és ez testi 'hervadással jár együtt, a férfiak viszont nem veszítik el a termékenységüket és ha vigyáznak a testükre (nem híznak el, nem mérgezik magukat) tovább maradhatnak a nők szemében szexuálisan vonzóak. Korunk konvenciók nélküli, ingerzuhatagos városi életformájában ez a különbség veszélyek forrása lehet: a jó kiállású, sármos (netán jómódú) ötvenes-hatvanas férfiak gyakran kezdenek második életet fiatal nővel. Ettől még az elhagyott érett asszonyok és az idős hölgyek csodálatra méltó személyiségek maradhatnak és találhatnak maguknak megértő társat, csak az új kapcsolat már nem úgy fog működni, mint a negyvenes éveikig. És az együtt maradóké sem...
Hohokam
2023. november 14. 18:34
Figyelem, kritikai szövegelemzés - Észleld a logikai ellentmondást a két egymást követő mondatban: "Ez pedig nem a kilók, de még csak nem is a kor függvénye. Ami azt illeti, ez az állapot a legritkább esetben következik el az ember tízes-húszas éveiben, az énkeresés kellős közepén."
hasdrubal
2023. november 14. 08:50
Lefordítom magyarra, amit írt. Kurvára lusta vagyok mindenhez, nem értek semmihez, nem is érdekel semmi, az sem, hogy mit gondolnak rólam, de azért szeressenek és jól baccanak is meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!