Árt-e egy kereszt a természetnek?!

2023. november 05. 18:18

Látom, hogy az ügyben képviselt álláspontom miatt nem mindenkinél lettem én a kedvenc.

2023. november 05. 18:18
Menczer Tamás
Menczer Tamás
Facebook

„Sohasem akartam, hogy mindenki szeressen – avagy árt-e egy kereszt a természetnek?!
Múlt vasárnapi videóm után sokan megnyilvánultak a felgyújtott kereszttel kapcsolatban, ezt köszönöm, ez bizonyítja, hogy önmagán túlmutató ügyről van szó.
Szeretném 4 pontban világossá tenni az alábbiakat:
1. Továbbra is meggyőződésem: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között keresztet égessenek!
2. Egyesek azt állítják, hogy »a Menczer a környezetvédők ellen harcol«. De ez nem igaz. Ugyanis, amit én szeretnék, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre. Egyrészt nyilvánvaló, hogy a 20x20 cm-es alapra állítandó kereszt semmi veszélyt nem jelent a természetre. Másrészt ezen a hegyen eddig is állt egy kereszt. Eddig senki sem állította, hogy a kereszt miatt kipusztult a leánykökörcsin vagy az árlevelű len. Azt sem mondta senki, hogy a korábban ott álló, és augusztus végén felgyújtott kereszt veszélyeztette a fűrészlábú szöcskéket. Ha tehát a kereszt eddig sem jelentett veszélyt a természetre, a jövőben miért jelentene? Az én célom a korábbi állapot helyreállítása, ahol kereszt állt, ott álljon újra kereszt.
3. A Duna-Ipoly Nemzeti Park fura ura azt állítja, hogy a kereszt a természetvédelmi célokkal »nem összeegyeztethető«. Fentiekre tekintettel ez persze nem igaz. Igazgató úr azt is kinyilatkoztatta, hogy a természet templom, amelyet védeni kell – a kereszttől is. Tisztelettel felhívom a nagyhatalmú Igazgató úr figyelmét arra a talán nem elhanyagolható tényre, én még olyat nem hallottam, hogy a kereszt a templomot elcsúfítja…
Az én megítélésem szerint Igazgató úr döntéseivel és megnyilatkozásaival kizárólag alkalmatlanságát bizonyította. 
4. Persze látom, hogy az ügyben képviselt álláspontom miatt nem mindenkinél lettem én a kedvenc. Ezzel kapcsolatban két észrevételem lenne. Az én körzetemben élők természetesen bármely ügyben számíthatnak rám, az ajtóm mindenki előtt nyitva áll, függetlenül attól, hogy ebben az ügyben egyetértünk-e. A másik az, hogy engem nem zavar, ha csúnyákat mondanak rám. Én sohasem akartam, hogy mindenki szeressen. Sőt, ha mindenki szeretne, az kifejezetten zavarna.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Menczer Tamás Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tferenc-2
2023. november 06. 16:51
In hoc signo vinces
Verdbenekhy
2023. november 06. 13:45
"én még olyat nem hallottam, hogy a kereszt a templomot elcsúfítja" Attól függ: MILYEN templomról beszélünk?! Próbáld ki egy mecsetben...
Verdbenekhy
2023. november 06. 13:43
Nem a kereszt árt te szerencsétlen, hanem az, ha egy természetvédelmi területből zarándokhelyet csinálnak!
Genusnextgen
2023. november 06. 12:01
"20x20cm-es alap" Menczer te szerencsétlen kis hülye csicska:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!