Aggódik az ATV, hogy mégsem érkeznek meg a hazánknak járó források, mutatjuk a minisztérium válaszát

2023. november 04. 18:59

November 1-jén két uniós biztos levelet küldött a magyar hatóságoknak, hogy további felvilágosítást kérjenek az igazságügyi reform „bizonyos elemeiről”.

2023. november 04. 18:59
Bóka János

„Minden vállalást és megállapodást teljesítettünk”, de készek az egyeztetések folytatására – fogalmazott az Atv.hu kérdésére válaszolva a Bóka János által vezetett Európai Uniós Ügyek Minisztériuma szombaton.

A médium kérdésének apropója az volt, hogy az Európai Bizottság újabb pótkérdéseket küldött a magyar kormánynak az igazságügyi reformról, így az ATV szerint csúszhat az EU-s 13 milliárd euró érkezése is.

Ezt válaszolta a tárca

Készek vagyunk folytatni az egyeztetéseket, bár mi már minden javaslatra és kérdésre válaszoltunk, minden vállalást és megállapodást teljesítettünk” 

– fogalmazott a minisztérium az ATV kérdésére válaszolva. Mint hangsúlyozták: „célunk továbbra is az, hogy Magyarország és a magyar emberek a lehető leghamarabb hozzájussanak az őket megillető forrásokhoz”.

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. november 15. 18:27
Jó hát a vak is látja hogy azt a pénzt nem ez az EU vezetés fogja nekünk utalni..
cccbasatu
2023. november 05. 09:26
Szóval valami van de nem az igazi.Szóval a honi bíróságok nem úgy működnek ahogy kellene.Évekre elnyúló perek,látszólagos tárgyalások,ügyvédi rafinációk stb.Egy szóval a bíróságok két tűz között örlődnek ,egyik oldalon a törvények amelyek rosszak vagy jók,a másik oldalon pedig a hatalom elvárásai! Nos a honi jogszolgáltatás ezer sebből vérzik,mert a hatalom mindenütt ott van és az érdekei védelmébe szinte minden szinten beavatkozik ahol tud és lehetősége van rá.Nos sok esetbe az ügyek jó része a Nemzetközi Bíróságok elé kerül ahol többnyire a magyar államot elmarasztalják!
Intel
2023. november 05. 06:11
Az EU Bizottság lényegében a neocon amerikai kormány helyi ügyviteli szerve az európai kontinensen. Nyilvánvaló, hogy egy illiberális demokráciát mint hazánk nem finanszíroznak. Ehhez képest tragikomikus ahogy kormányunk együttműködik ebben a színjátékban. Tárgyalgatnak, válaszolgatnak az álkérdésekre. Mindkét fél tudja, hogy egy paródia szereplői és a paródia rendezője Washingtonban ül. Persze nehéz ehhez képest értelmes alternatív viselkedési stratégiát javasolni. Szürreális az egész helyzet. Természetesen nem lehet kilépni az EU-ból a szankciós következmények és a piaci hozzáférés elvesztésének veszélye miatt. Katasztrófa.
Beszélgető
2023. november 05. 05:25
Melyik kettő uniós biztos akadékoskodik még? Csak nem az a kettő, amelyik éppen ukrajnából tért vissza a zselenszkij leszopása után??!?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!