Ebből majd tanul: dolgozatírásra ítélték az antiszemita halállistát készítő 17 éves fiút

2023. november 23. 19:00

Emellett két és fél év felfüggesztett fogházbüntetésre is ítélték.

2023. november 23. 19:00
null

Pszichológushoz kell járnia, és egy dolgozatot írnia a lelkiismereti, vallási szabadságról és a megkülönböztetés tilalmáról annak a 17 éves kapuvári diáknak, aki halállistát vezetett, és tavaly ősszel egy internetes csoportba azt írta, meg fogja ölni az egyik osztálytársát a származása miatt – írja a kisalfold.hu.

A Győri Törvényszék emellett két és fél év felfüggesztett fogházbüntetésre is ítélte a fiút, akinek szerintük pszichoterápiára is szüksége van. 

A fiú 2022 tavaszától kezdett kifejezett érdeklődést mutatni a II. világháború, Hitler és a nácizmus eszméi iránt. A kapuvári diák készített egy „halállistát” iskolai mészárlásához, amelyen osztálytársai és tanárai szerepeltek.

Egyik osztálytársának elárulta, hogy sorozatgyilkos szeretne lenni.

Ezután a mobilján keresztül egy nemzetközi neonáci csoportban kezdett angol nyelven írogatni, ahol előrevetítette, hogy megöli osztálytársát és megpróbál erről felvételt is készíteni. 

A brit rendőrség tájékoztatta a Terrorelhárítási Központot M. Roland bejegyzéseiről, ezután lecsaptak a vádlottra és családjára Kapuváron. 

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. február 29. 07:26
A gyereket orvoshoz, nem a rendőrségre kellett volna vinni, szüleivel együtt. Bezzeg böszme szemkilövetéseinél nem volt ilyen serény sem az ügyészség, sem a bíróság. Pedig az igazi népellenes bűn volt, tettleg elkövetve, nem pedig gyerekes hülyeség, képzelgés. No de a zsidó haladárok minden elérhető kotont felfújnak hatalmas léggömbé.
Box Hill
2024. január 27. 14:42
Hány évet szoktak kapni a kommunista gyilkosok és haszonélvezőik?
palicsi-2
2023. november 24. 12:11
Bizony, már Magyarországon is, túl nagy a jólét.
merkuriusz
2023. november 24. 10:14
"... lecsaptak a vádlottra és családjára" ez nem tűnt fel idáig senkinek sem? (a családra miért, ha ők nem vádlottak, legalább is a cikkből ez nem derül ki) A brit rendőrség meg foglalkozzon inkább az iszlám+bal oldal antisematizmusával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!