Hatóságot Mikulásra!

2023. november 11. 20:33

Kellett nekik ugrálni az akkugyárak ellen, meg a tanárokért.

2023. november 11. 20:33
null
Lendvai  Ildikó
Lendvai Ildikó
Népszava

„Tudom már, mit kérek Mikulásra. Egy új hatóságot. Meg is írom neki, még időben vagyok, hogy bekészíthesse a csomagomba, miután szorgos manói – ezúttal a Fidesz frakció – legyártották. A manócskák már kipegnek-kopognak is a kalapácskáikkal, más szerszámuk nincs is, így aztán mindenkit szögnek néznek, és a fejére koppintanak. A manófőnök, mármint a frakcióvezető szerint most »a baloldali újságírók, álcivilek és dollárpolitikusok«, más néven a »dollárcivilek, dollármédia és dollárbaloldal« vannak soron.

Szóval jön a csomag, a Szuverenitásvédelmi Hatóságról szóló törvénycsomag, kb. Mikulásra meg is lesz szavazva. Szólni kell a beterjesztőknek, hogy ne felejtsék el piros celofánzacskóba tenni, úgy jobban szeretném. Igyekszem is jó gyerek, bocsánat, jó állampolgár lenni. Akkor biztosan megkapom Mikulásra, amit kértem: egy új hatóságot. Valahogy kevésnek érzem, ami már van nekünk. Pedig az eddigiek is bizonyították, hogy létrejöttük egycsapásra megoldja a gondokat. Ha a »Nemzeti« jelzőt is viselik nevükben, akkor tuti.

Az még csak érthető, ha az olyan civil szervezetre, ami a választásokon önálló jelöltet indít, a pártokhoz hasonló (a külföldi támogatást tiltó) szabályok vonatkozzanak. De hogy ezután egy helyi civil kör ne is támogathasson egy önkormányzati jelöltet, ha egy akár teljesen politikamentes nemzetközi alapítvány pályázatán nyert, az már a civil világ kussoltatását szolgálja. Kellett nekik ugrálni az akkugyárak ellen, meg a tanárokért. Hogy a korbács a sajtó felé is meg van lengetve, az már abból is látszott, hogy Schmidt Mária intézete kutatási eredményként közölte, hogy »veszélyben a médiaszuverenitás«, némely nem kormánybarát lap külföldi alapítványoktól is nyert már el pénzt. Juj.

Az azért marad, hogy az állami vállalatok közpénzén hizlalt CÖF beszállhat a kampányplakátozásba. Erről majd jövő Mikulásra kérek valami törvénycsomagot. Szaloncukorral, addigra talán olcsóbb lesz.”

Nyitókép: FICSOR MARTON

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. november 13. 11:14
Politikamentes pl. a Nemzetközi Horgász Szövetség. Vagy a bélyeggyűjtők. Soros , a CIA, stb. álcivil szervezetei nagyon nem... A ballib települési gittegyletek sem. Pl. "Mi pártfüggetlenek Alsómocsoládért" ugyanúgy nem. A "karton adománygyűjtő dobozok", malacperselyek vicckategória.
tapir32
2023. november 12. 21:26
Magyarországon a korrupció elleni harc és a jogállam kiépítése azzal kezdődött, hogy a Fidesz 13 éve kormányt alakított. Kivágták a hatalomból a korrupt, aljas semmirekellő vörösöket! Magyarországon az ellenzék 13 éve mást sem csinál, mint az állítólagos korrupciót vizsgálja, feltételezések, fantázia szülemények, pletykák alapján. Tény alig van vagy nincs, ahol van, azt a hivatalos szervek hivatalból vizsgálták/ják. Akik, bizonyítatlan híresztelések, feltételezések alapján pálcát törnek mások felett, lopással, csalással, korrupcióval vádolnak másokat, azok nem a jogszerű, tisztességes eljárás hívei. Mocskolódók, hangulat keltők, prejudikálók. Becstelenek! Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet! Orbánt és a kormányt is! Az ellenzék korrupcióról, lopásról szóló hangzatos szólamaira a bizonyíthatatlanság a bizonyíték. Így működnek az összeesküvés elméletek!
tapir32
2023. november 12. 19:44
A baloldalinak nevezett összefogás propagandájában az szerepelt, hogy hatalomra jutásuk esetén azonnal megszüntetik az orosz gáz és olaj importját, Paks II-t nem építik meg és Paks I-et azonnal leállítják. A rezsicsökkentést és az ártámogatást eltörlik azért, hogy mindenütt az aktuális világpiaci ár érvényesüljön. Ez a felelőtlen politizálás! Ha, ez megvalósul akkor, Magyarország már rég tönkrement volna. A dollárbaloldal egyetlen intézkedést sem támogatott, amivel a családokat és a munkahelyeket védjük az inflációtól. Soha nem támogattak és nem szavaztak meg egyetlen szociális intézkedést sem. A minimálbér emelést sem!
letsgobrandon-2
2023. november 12. 18:36
korrrrupt vénasszony most előadja , hogy politikai üldözött ... okádnom kell ezektől
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!