Újra jár a fényvillamos Budapesten

2023. december 01. 20:33

Karácsony Gergely szerint Budapest a leginkább villamosbarát város.

2023. december 01. 20:33
null

Pénteken késő délután indultak el a fényvillamosok és fénybuszok Budapesten. Az ünnepi fénybe öltöztetett járművek előtt a főpolgármester arról beszélt, talán Budapest a leginkább villamosbarát város, hiszen nincs még egy olyan nagyváros a világon, ahol ilyen nagy mértékben szolgálná az ott közlekedőket a villamosok. 

Különösen kedves ajándék ez a városnak”

– tette hozzá Karácsony Gergely. 

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója elmondta, a gazdasági válság miatt 2022-ben nem indították el a fényflottát. A társaság a takarékoskodás révén nagyságrendileg hárommilliárd forintot spórolt meg, és ennek is köszönhető, hogy idén el tudják indítani a feldíszített villamosokat és buszokat. A fényflotta járművein több mint öt kilométer LED-fényfűzér van, ezeken 140 ezer LED-izzó található. A fényflottát két busz és hat villamos, továbbá a december 10-én a fogaskerekű vonalán induló feldíszitett jármű alkotja. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: BKK

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. december 02. 21:27
Idegen tollak Draskovics elvtárs.
auditorium
2023. december 02. 17:31
A 2-es villamost az összes külföldi baedeker javasolja, mert pazar látványban lesz részük a Dunaparton . Miért ne legyen igy ünnepek előtt ledlámpákkal kivilágitva ? Budapesten tényleg a legkellemesebb a villamosközlekedés, mely még a Monarchia öröksége. Bécsben hasonló a Ring villamosa, de nem ingyenes. Ezzel végig nézhetjük a fontosabb műemlékeket és parkokat. Kedves honfitársaim, becsüljétek meg és ne kritizáljatok mindent, azt is ami jó. N.B. sehol a világon nem lehet INGYEN utazgatni 65 év felett és ez vonatkozik az EU-tagország polgáraira is. Más országokban nagy pénzeket hagyunk ott a városi közlekedésre és dühönghetünk a nem működő jegyautomatáknál.
Perczel Éva
2023. december 02. 12:31
Lánchíd gyilkos, Pesti úti halálosztó Karácsony Grincsnek van valami vele született villamos fóbiája. Hol elüttetni akarja magát vele, hol kivilágítja.....
Korn
2023. december 02. 09:37
putripest
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!