Hoppá: Pressmanék beleszóltak volna a Magyar Nemzet címadásába!

2023. augusztus 01. 20:29

„Mégis, mi köze van egy külképviseletnek ahhoz, hogy mi szerepel egy napilap címében?” – kérdezi a lap a vonatkozó cikkében.

2023. augusztus 01. 20:29

„A magyar állampolgárokat érintő amerikai utazási korlátozásról szóló cikkünkre reagáló levelet kaptunk az este David Pressman birodalmából, a budapesti amerikai nagykövetségről” – olvasható a Magyar Nemzet cikkében, melyből kiderült: az amerikaiak azt kifogásolták, hogy a lap a címben a „vízumszankciók” kifejezést használja.

Pressmanék szerint a vízumszankció pontatlan kifejezés a kedden bejelentettek leírására, ugyanis az amerikai bevándorlási törvény ezt másra használja. A lap írásából arra is fény derült, hogy az amerikaiak szerint a „változás a vízummentességi program jogosultságában” helyesebb megfogalmazás lenne.

Szuper, igazán dicsérendő, ha diplomatákban biztos kezű szerkesztő bújik meg!

– írja a Magyar Nemzet szerzője, majd – a címadás védelmében – hangsúlyozza: „a szankció büntetőintézkedést jelent. A magyarokat most megbüntetik”.

Az amerikaiak által sokat ajnározott sajtószabadság kapcsán a cikkíró azt kérdezi:

Mégis, mi köze van egy külképviseletnek ahhoz, hogy mi szerepel egy napilap címében?

Kollégánk az egér mozgatásával könnyen át tudná írni a címben kifogásolt kifejezést. De nem teszi. A szerkesztőség nem veszi továbbá igénybe a követségi levél végén már-már krakéler módon felajánlott segítséget, ha esetleg lennének még további pontok is, amelyek tisztázásában segíthetnének nekünk a Szabadság téri tényellenőrök. Visszautasítjuk ezt – természetesen mi is »tiszteletteljesen«” – olvasható a cikkben.

Nyitókép: David Pressman Twitter-oldala

 

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. augusztus 02. 16:42
Vonyítsatok fideszes kutyák van miért! Mennyi nálunk az infláció köcsögök? Ja!!! A környező Országokban mennyi az infláció kutyák? Ja!!! Mikor jön az Eus pénz kutyák? Ja!!! Jövő héttöl mennyi lesz az üzemanyag ára nálunk agyhalottak? Ja!!! M.Ország előre megy nem hátra!!! Idomított barmok!
Kacorka
2023. augusztus 02. 14:16
Nyugodtan szólhatna a Facebook-nak is, hogy amennyiben leírhatom amerikai módra hogy Pressman LMBTQi vagy homoszexuális, írhassam le magyar értelmezésben simán azt, hogy buzi. Így rendben is lehetnénk....
blanconegro
2023. augusztus 02. 11:12
Ki nem szarja le mit akar? Takarodjon a buzi kurva anyjába...
iimre
2023. augusztus 02. 09:27
" Kasa 2023. augusztus 02. 07:46P. véletlenül nem b.. i.? • Szerintem nem véletlenül az, és nem véletlenül lett egy ratyi a zusa magyarországi nagykövete…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!