Ceglédi: Vajon a lombkoronasétány után a Lánchídon is tesz egy sétát az amerikai nagykövet?

2024. január 25. 09:13

A kettős mércére hívta fel a figyelmet a politikai elemző.

2024. január 25. 09:13
null

Ahogy korábban megírtuk, a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a rendőrséghez fordult a Vig Mórhoz került Lánchíd-pénzekkel kapcsolatban. Tényi sikkasztás miatt tett feljelentést azt követően, hogy a sajtóban megjelent, 900 millió forint került a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt.-től az Amnesty-vezető, Vig Dávid számlagyár működtetésével is gyanúsított testvérének magán- és ügyvédi letéti számlájára.

A Magyar Nemzet értesülése szerint az A-Híd cége, az A-Híd Zrt. 1,4 milliárd forintot utalt át a Hír TV-nek, de Vig Mór, a számlagyáros ügyvédként ismert Sunstrike Kft. vezetője 

22 millió forintot nem fizetett ki a televíziónak.

Ebben az ügyben a Sunstrike Kft. a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. megbízásából készített miniprogramokat a Hír TV-nek, ám a kifizetés elmaradt. Továbbá a Sunstrike Kft. részben nem utalta át az A-Híd által megrendelt kisfilmsorozat vetítésének díját a televíziónak.

Mindeközben David Pressman, az USA Magyarországra akkreditált nagykövete a fővárosból a Hajdu-Bihar megyei Nyírmártonfalvára utazott, hogy megtekintse a lombkoronasétányt, amely tavasszal arról vált ismertté, hogy hiányzik körülötte az erdő, így egyelőre funkcionálisan használhatatlan.

A fővárosi baloldali korrupciós botrány és a kistelepülés híressé vált esete között feszülő nagyságrendi különbségre hívta fel a figyelmet Ceglédi Zoltán friss Facebook-posztjában.

Vajon a lombkoronasétány után a Lánchídon is tesz egy korrupció-szégyenítő sétát az amerikai nagykövet?” – tette fel a költői kérdést a politikai elemző.

Nyitókép: Kisbenedek Attila, Afp

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2024. február 06. 18:28
Ni a buzzancs zsidó ki mer mozdulni buzipestről???
beela1789-2
2024. január 26. 06:22
Ceglédi Zoltán. Egy gerinctelen hülye. Az A-Híd amúgy mindenkinek volt már alvállalkozója. V-híd = VIKTOR-híd. Duna Aszfalt, Tisza Aszfalt, Dráva Aszfalt, Száva Aszfalt, Dömper Kft. Róluk nincs hecckampány?
Hangillat
2024. január 25. 11:17
Presszwomanus és a korrupció? Faramuci hozzáállás: fara Muci.
blackorion93
2024. január 25. 09:58
A lánchíd alatt legalább ott a Duna :D Viccet félretéve, a korrupciót oldaltól/ideológiától függetlenül fel kell számolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!