Kikelt Vitézy a BKK-vezérigazgató „pulykázása” miatt: Emberek vagyunk, a budapestiek nem vágásérett pulykák!

2024. január 26. 09:55

Távoznia kell „a BKK saját utasait vágásérett pulykákhoz hasonlító vezetőjének”, Vitézy Dávid szerint.

2024. január 26. 09:55
null

Mint ismeretes, Walter Katalin, a BKK vezére olyan érvelést hozott össze a járatritkítások kapcsán, hogy azt még az SZDSZ-es exminiszter, Kóka János is megirigyelne: Az utasokat ebbe a folyamatba nehéz lett volna bevonni, mert az olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez a mondat kísértetiesen hasonlít Kóka János SZDSZ-es exminiszter szavaira a kétezres évek elejéről, amikor is úgy fogalmazott – tárcájának rögtönzésszerű leépítési stílusát bíráló kárvallott beosztottjaival kapcsolatban –, hogy

a mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni. 

Vitézy Dávid ennek kapcsán egy mesterséges intelligencia által generált képet tett közzé, amin az látható, ahogy pulykákkal van tömve a hetes busz. Mint írta, „persze nincs miért viccelni: a BKK vezetője nem beszélhet így a budapesti utasokról. Ahogy tegnap is írtam: fel sem foghatom, hogy egy utasok milliót szállító közszolgáltató első számú vezetőjének szájából hogy hangozhat el egy ilyen mondat. Emberek vagyunk, Budapest az otthonunk, a közösségi közlekedéssel iskolába, munkába és szórakozni járunk. A budapestiek nem vágásérett pulykák, akik jobban teszik, ha beletörődnek a sorsukba, mert jön a hálaadás – vagy épp ezúttal a járatritkítás. Ilyet nem csak egy felelős vezető nem mondhat, hanem egy minimális empátiával rendelkező személy sem.”

Vitézy posztja óta kiderült, hogy bár Walter Katalin beadta a lemondását, de azt Karácsony Gergely nem fogadta el, ugyanis szerinte 

„egy rosszul megfogalmazott mondat, ami nem tükrözi a vezérigazgató személyes meggyőződését, nem írja felül azt a kiváló szakmai munkát, amit az elmúlt években a budapesti közösségi közlekedés érdekében a BKK végzett”.

Vitézy azzal zárta a posztját, hogy a járatritkításokat vissza kell vonni, a BKK saját utasait vágásérett pulykákhoz hasonlító vezetőjének pedig távoznia kell. A poszt óta a járatritkítást visszavonták, de a vezető nem távozott.

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zaj001
2024. január 26. 21:09
Ha megkérdezel 100 utast, hogy akar- e járatritkítást, hány mondja, hogy akar?
nemecsek-3
2024. január 26. 16:11
A nő csak őszintébb volt mint ami egy libsitől megszokott és az sem derül ki, hogy saját kútfőjéből pattant e ki a járatritkítás. Nem hasonlítanám Kókához, aki parancsosztogató főmufti volt Walter meg végrehajtó csicska akkor is ha libsi. Ha nem az lenne nem most akart volna lemondani
iimre
2024. január 26. 14:33
"Az utasokat ebbe a folyamatba bevonni olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele." A ballibsik kibaszott társadalommérnökök. Azt vallják, hogy tegyen az állam mindenkit egyenlővé akár a szabadságunk árán is. Szerintük az egyéni felelősség rossz. Szocdemek, szocialisták, komcsik, az egész bal egyaránt úgy gondolja, hogy az értékek hierarchiájában a legfőbb jó az egyenlőség, és az állam feladata azt biztosítani. A kommunisták abban hisznek, hogy a kommunizmussal az állam majd szépen fölöslegessé válik és eltűnik magától, de amíg nincs itt az utópiájuk, addig a nagy állam hívei. Mármint tervgazdaság, vörös gárda, gulág. Ilyesmik." (©Zaizen) Láthatjuk, hogy az internacionalista ballibsik célja nem egy szabad és demokratikus társadalom felépítése, kizárólag a hatalom megszerzése és a tömeg irányítása — és nekik mindegy, kikből áll a tömeg, csak emberszabásúak legyenek. t.ly/Qk67J /ex-kgb-s-hogyan-romboljak-a-tarsadalmat-a-balliberalisok (1983, Los Angeles)
lacika-985
2024. január 26. 13:27
Még akár igaza is lehet , mi mások a Butapestiek ha nem pulykák akik háborognak de nem képesek cselekvésre .. Akik hagyták ezeket a parazitákat hogy a fejükre nőjenek azok meg is érdemlik .. Butapesten butapestiek élnek ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!