„Szeretet parazitaként” állnak a fa alatt, de hiába... nekik nincs megváltás!

2024. január 01. 07:04

Egy kiüresedett kultúra onnan ismerszik meg, hogy elveszítette a szakrális ünnepeit.

2024. január 01. 07:04
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A semmi csak semmit szül! Ott állnak a fa alatt, tömik magukba a bejglit és azzal nyugtatják magukat, hogy ez a családok ünnepe. Pedig nem az. Ez egy keresztény ünnep, isten, az ige megtestesülésének az ünnepe. Akár tetszik, akár nem. Ám Isten nélkül csak üres emberek üres ünnepe. Akik Istenben nem hisznek, a vállás nekik üres formaság, ahogy egy tanult barátom – édes Istenem! – több mint harminc évvel a kommunizmus bukása után a nép ópiummának nevezte. 

De azért még hat ez az »ópium«, felállítja a fát, mellé áll és kibontja az ajándékot… ám ott belül nem történik semmi. Pedig – leszámítva a két másik nagy vallási ünnepet és az államiakat – 359 napjuk lenne megünnepelni a (…) a mit?! A semmit. 1789 óta üldözik a kereszténységet a nyugati világban vagy ha máshol üldözik nem kelnek a védelmére; és éltetik a ráció diadalát és azóta nincs egy rohadt ünnepük, amit kitudott volna termelni a… (a mi?) A semmi. Ezért inkább »szeretet parazitaként« állnak a fa alatt, de hiába... nekik nincs megváltás. Egy kiüresedett kultúra onnan ismerszik meg, hogy elveszítette a szakrális ünnepeit. Térjetek vissza, míg nem késő!”

Nyitókép: Facebook

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2024. január 01. 20:20
A cím alapján már azt hittem a zsidókról lesz szó...
alexandrosz-2
2024. január 01. 18:32
Elloptatok mindent kötter, amit csak tudtatok a köpcös geci gazdátokkal. A kereszténységetek is csak ilyen lopott holmi kötter: zsidókereszténység.
elmkov
2024. január 01. 17:58
Van ebben az irásban valami fájdalmas igazság, amit egyesek ordenáré stilussal próbálnak tag adni. Sikertelenül.
powerage
2024. január 01. 16:58
A Tamás gyerek már megint ráivott a gyógyszerére, majd kialussza magát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!