Hídpénzbotrány: saját magát buktatta le Karácsony Gergely egy általa megosztott felvételen (VIDEÓ)

2024. február 01. 08:36

A főpolgármestert láthatóan nem zavarja, hogy lényegében saját maga mélyíti a körülötte kibontakozó hídpénzbotrányt.

2024. február 01. 08:36
Karácsony Gergely.

A Karácsony Gergely körül kialakult, hetek óta tartó hídpénzbotrány újabb, érdekes állomása lehet a főpolgármester által szerdán megosztott videó. A felvételen az látható, amint a főpolgármester egy A-Híd feliratú sisakkal a kezében válaszol a nézőinek a tömegközlekedéssel kapcsolatos kérdésekre – írta meg az Origo.

A kampánycélú videó ezúttal csúnyán visszaütött

Nem tudni, hogy pontosan kinek az ötlete volt, hogy Karácsony Gergely a felvétel közben pont egy A-Híd feliratú sisakot szorongasson, de a végeredmény elég szürreális lett, arra való tekintettel, 

hogy a Lánchíd felújítását végző cég a számlagyárügyben gyanúsított Vig Mór cégének átutalt 1,4 milliárd forinttal összefüggésben jelenleg több nyomozás is zajlik.

A képen jól látható az A-Híd logója és a név eleje. Forrás: Origo.

Ennél plasztikusabban talán nem is lehetne szemléltetni a budapesti városvezetés és az A-Híd Zrt. közötti összefonódást. A meglehetősen kínosra sikerült videó elején Karácsony Gergely még próbálja takargatni a feliratot, később azonban pontosan kivehető, hogy a kivitelező cég sisakja van a kezében.

A főpolgármester által közzétett videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2024. február 03. 11:47
KBA98 2024. február 01. 17:45 Te "lefizetett külföldiek"-ről beszélsz? Erre azért kellene ellenőrizhető forrást adnod, mert így csak egy primitív rágalom. Szóval, forrást arra, hogy: - hány külföldi SZAVAZOTT a 2019-es önkormányzati választáson, Budapesten? - hány érvényes szavazatot adtak le ezek a külföldiek? - hány külföldi szavazott Karácsony Gergelyre? Mivel a szavazás titkos volt, igazán kíváncsi vagyok az ezekre választ adó, ellenőrizhető forrásodra. JÖHET! (Óra indul...)
manitowoc
2024. február 03. 11:35 Szerkesztve
Az Origo (és a Mandiner) - sunyi módon - NEM tájékoztatja az olvasókat, - HOGY az A-Híd Zrt. az ORBÁN-KORMÁNYOK ALATT IS KEDVEZMÉNYEZETT KIVITELEZŐ volt, amit a cég referenciái https://www.ahid.hu/category/referenciak/ meggyőzően bizonyítanak - HOGY az A-HÍD Zrt. ahhoz az Apáthy Endréhez kötődik, akinek érdekeltségei már az 1. ORBÁN-KORMÁNY idején is meghatározóak voltak. Apáthy a FIDESZ-KÖZELI szolnoki vállalkozás, az Axon Vagyonkezelő felügyelőbizottsági, majd igazgatósági tagja volt - HOGY az A-HÍD Zrt. vezérigazgatója, Sal László pedig – azon kívül, hogy az Axon csoportba tartozó Axon Lízing igazgatóságában ült – 1999 és 2004 között a KÖZGÉP vezérigazgatója volt - HOGY az A-HÍD Zrt. számos projekten MÉSZÁROS Lőrinc CÉGEIVEL dolgozik együtt, sőt Mészáros építőipari csoportjához Apáthy épp hídépítő-potenciállal járult hozzá, átadta ugyanis a V-Híd Zrt-t. Az Origo (és a Mandiner), erről SEM ír: https://magyarepitok.hu/aktualis/2021/02/kerdesek-a-lanchid-felujitasa-kapcsan
macsaiv49
2024. február 02. 08:12
Édes Istenem, hogy ez a ripacs miért nem a főváros vezetésével foglalkozik.....? Úgy vigyorog, mintha az ő érdeme lenne a bp bérlet. Hogy mer belevihogni a kamerába, ahelyett, hogy szégyenében elbujdokolna? Az ország fővárosa nem érdemli meg, hogy ilyen béna, dilettáns vezesse!
apci61
2024. február 02. 01:27
Szegény, hülye. Erre nincs valami szer?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!