Lapot húzott 19-re Gyöngyösi, nem akárki vezeti az EP-listájukat

2024. február 09. 12:22

Róna Péter neve nem először merül fel egyfajta jelöltként a baloldalon.

2024. február 09. 12:22

„Gyöngyösi Márton bejelentette, hogy Róna Péter vezeti a Jobbik – Konzervatívok európai parlamenti listáját” – írta meg pénteki cikkében az Index.

Gyöngyösi Róna Péterről: „Igazi magyar és egy igazi európai”

A pártelnök többek között úgy jellemezte a közgazdászt, hogy »egy igazi magyar és egy igazi európai egy személyben«, aki Európában megmutathatja azt, hogy »a magyar nép nem egyenlő a Fidesszel, a magyar emberek nem egyenlők Orbán Viktorral” – olvasható a lap hasábjain.

Rónai Péter neve a Mandiner olvasóinak onnan lehet ismerős, hogy ő volt az, aki kijelentette: „a magyar gazdaságnak, a magyar nemzetnek alapvető érdeke, hogy eltakarítsuk az Orbán-kormányt, de erre a magyar nemzet nem képes”. 

De ő volt az a közgazdász is, aki „megjósolta” 2023. decemberében, hogy „nem lesz hat százalék alatti infláció Magyarországon az előrelátható években.” 

(Érdekesség, hogy cikkünk írásakor, vagyis alig néhány héttel később kiderült: 2024. januárjában 4 százalék alatti volt az infláció Magyarországon. Erről itt olvashat részletesebben – a szerk.)

A Mandiner olvasói továbbá emlékezhetnek arra is, hogy 2022-ben, noha Márki-Zay Péter, a baloldali összefogás akkori miniszterelnök-jelöltje eredetileg Iványi Gábort szerette volna felkérni államfőjelöltnek, de végül a hat párt jelöltje Róna Péter közgazdász volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Magócsi Márton

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2024. február 14. 14:25
Lassan megboldogul a sajtkészítő.
Intar
2024. február 10. 08:43
Az újnáci antiszemiták a magyarok ellenségét teszik listavezetőnek?
bagoly-29
2024. február 09. 20:26
Mit akarnak a vén szarházival? Amúgy 00 a sanszuk.
cutcopy
2024. február 09. 18:31
Róna Péter a gazdasági elemzések Lengyel Lászlója.. )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!