New York Times: Nagy pillanat volt Meloni számára, hogy meggyőzte Orbánt

2024. február 09. 07:16

A múlt heti EU-s csúcs kulisszatitkairól számolt be a patinás amerikai lap.

2024. február 09. 07:16
null

Újabb beszámolóval állt elő a New York Times arról, hogy mi történt a február elseji EU-s csúcson, ahol a kezdetek után nem sokkal a vétót is kilátásba helyező Orbán Viktor végül belement egy kompromisszumos javaslatba, amelynek értelmében megszavazza az Ukrajna működésére szánt 50 milliárd eurós segélyt, de Magyarország elérte, hogy az Ukrajnának nyújtandó támogatást szigorú felülvizsgálati rendszer mellett folyósítsák, és Ukrajnának el kelljen számolnia a támogatással: az Európai Bizottságnak évente részletes jelentést kell majd adnia az Ukrajnának folyósított segély felhasználásáról, s ezt a jelentést az Európai Tanács elé kell vinnie.

Ezt is ajánljuk a témában

New York Times: Meloni segített Orbánnak

A New York Times cikke szerint szerda este dőlt el minden, amikor nagy nyomást helyeztek Orbánra az EU-s vezetők. Ebben a helyzetben szükség volt egy megértő fülre a magyar miniszterelnöknek, és ez nem volt más, mint Giorgia Meloni.

Az egy órán át tartó, italozással összekötött beszélgetés közben Orbán Viktor arról beszélt az amerikai lap szerint, hogy az EU igazságtalanul bánik vele pusztán azért, mert jobboldali politikát képvisel. Meloni, aki maga is jobbról jön, elmondta neki, hogy ő is érezte az előítéleteket. Egy, a beszélgetést ismerő európai tisztviselő szerint azonban anno ahelyett, hogy támadta volna az EU-t, megpróbált jóhiszeműen együttműködni vele. Ez a hozzáállás pedig arra kötelezte az EU-t, hogy őt is bevonja, végezetül pedig Olaszországnak sikerült teljesítenie a több milliárd eurós Covid-segélyalapok felszabadítására vonatkozó követelményeket.

Végül pedig Orbán Viktor is beleegyezett az ukrajnai megállapodásba. „Nagy pillanat volt ez Európa számára. De nagy pillanat volt Meloni asszony számára is – aki megpecsételte a hitelességét, mint olyan személy, aki befolyásos szerepet játszhat az európai politika felső szintjén” – értékeli a New York Times.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2024. február 13. 09:18
Meseország minenkié.
madárinfluencer
2024. február 09. 12:17
"Magyarország elérte, hogy az Ukrajnának nyújtandó támogatást szigorú felülvizsgálati rendszer mellett folyósítsák, és Ukrajnának el kelljen számolnia a támogatással" Ez az EU szégyene, hogy egy ilyen kézenfekvő követelményt úgy kelljen kiharcolni. Bármely egyéb EU-s támogatással kapcsolatban ez alapkövetelmény. Nyilván ennek az az oka, hogy amennyiben az USA-tól nem érkezik meg időben a 60 milliárd, akkor ebből a több évre szóló támogatásból ezt egyszerre, gyorsan pótolni lehessen.
catalina11
2024. február 09. 11:26
ezt a primitív libsi dumát...ja és kik voltak jelen ezen a beszélgetésen?
catalina11
2024. február 09. 11:22
New York Times: Nagy pillanat volt Meloni számára, hogy meggyőzte Orbánt. A múlt heti EU-s csúcs kulisszatitkairól számolt be a patinás amerikai lap." Nem patina az, hanem mocsok! Márai Sándor: "A New York Times. Négy éve nem láttam. Nem hiányzott, de most, mikor kézbe veszem a kiló súlyú vasárnapi példányt, felárad az oldalakról az a keserű-fülledt gettószag, ami ebből az újságból – és olvasóiból, a New York-i zsidóságból – párolog…. 90% hirdetés mellett 10 % gyűlölködés, súgó-rágalmazó ellenségesség minden és mindenki ellen, ami és aki nem zsidó. Van egy zsidó összeesküvés a világban – New York ennek az összeesküvésnek a nem is titkos bunkere -, egy kegyetlen, szívós, minden nemesebb érvényesülési módszert megfertőző fajvédő, fasiszta zsidó összeesküvés, amely a kommunizmust is felhasználja eszköznek (mint a nácik) a zsidó faji uralom céljaira. A New York Times ennek a fajvédő összeesküvésnek angol nyelvű szócsöve – éppen úgy nyomtathatnák cionisták számára, héber betűkkel."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!