Bajnai, Márki-Zay, Magyar – egyre nagyobb a zavar

2024. március 24. 21:22

Jó lenne pontot tenni ennek az egyre gyalázatosabb történetnek a végére.

2024. március 24. 21:22
null
Kacsoh Dániel
Mandiner

Miközben Európa felelőtlen vezetői, élükön a hamarosan távozó Emmanuel Macron francia elnökkel, Olaf Scholz német kancellárral és Donald Tusk lengyel miniszter­elnökkel, épp a harmadik világ­háború felé taszigálják a bágyadt Európai Uniót, a pénz és a fegyverek után már a katonák küldése sem számít tabunak az orosz–ukrán konfliktus kapcsán, Magyarországon a kegyelmi ügy után egy újabb önjelölt ellenzéki messiás borzolja a közéletet. Magyar Péter néhány hete egy Facebook-posztban jelezte, szakít a NER-rel, s órákon belül a Partizán stúdiójába keveredett, ahol leleplező információk belengetése mellett kategorikusan kizárta a politikai szerepvállalását.

Hamarosan azonban már az Andrássy úton felállított színpadon találta magát, ahol Nagy Ervin színművésszel karöltve buzdította politikai kultúraváltásra az új ellenzéki vezérre ácsingózók tömegét. Jöttek is az óvatos és kevésbé óvatos elemzések: vajon ő lehet az új remény, Orbán legyőzője, Lisan al-Gaib, a csalódott jobboldaliak megszólítója? 2012-ben a vállalati szférából érkező egykori Gyurcsány-protezsált Bajnai Gordon harsogta tagoltan az Erzsébet hídnál, hogy csatába hívja a Fidesz-ellenes jobbosokat, balosokat és zöldeket, később Pukli István a tanárok, Pankotai Lili a diákok élén hirdetett átkaroló hadműveletet. Közben Márki-Zay Péter hat-hét gyermekes katolikus családapaként buzizott és migránsozott egy sort a harmadik út jegyében, amire most Magyar Péter lépett rá öles léptekkel, illetve diszkréten retusált mosollyal.

Csakhogy a Medián mérése, elemzők és még a Mérce riportere szerint sem a kormányból kiábrándultak fordultak napraforgóként a Diákhitel Központ Zrt. egykori, a rendszert állítása szerint eddig belülről bomlasztó vezetője felé, hanem zömmel azok a kőellenzékiek, akik mára többszörösen is csalódtak saját pártjukban. Ahogy az államot szörnyeteghez hasonlító influenszerek tüntetésére is leginkább azok sétáltak ki hetekkel ezelőtt a Hősök terére, akik jó régen nem szavaztak a Fideszre,  ha egyáltalán valaha is tették.

Az ellenzéki torta a felmérések alapján minden közéleti vihar és gazdasági nehézség ellenére nem lett nagyobb, ám egyre több szeletet vágnak belőle. Márki-Zay és Vona Gábor után Magyar is pártot alapít, lassan megszámlálhatatlan formáció nevez be az Orbán Viktorral szemben állók, az egész ország képviseletére jogot formálva a nép nevében szónoklók pozíciójára.

Nem zárható ki azonban, hogy Magyar egész hamar kicsekkol a versengésből, amennyiben ráég a családon belüli erőszak botránya. Ő maga hetek óta lebegteti, hogy nőverőnek állítják majd be, mígnem kiderült, a HVG – általa Rogán-­propagandistának nevezett – oknyomozó újságírója szerzett meg egy rendőrségi jelentést egy csúnya, erőszakos veszekedésről. Persze Magyar szerint hamisított dokumentumról van szó, amit direkt az ő lejáratására táraztak be. Emiatt azonban nem tesz feljelentést, csak vagdalkozik, és szinte már mindenkit támad, akinek bármi köze van az egészhez. Méltatlan. Jó lenne pontot tenni ennek az egyre gyalázatosabb történetnek a végére, s megpróbálni visszatérni amúgy is turbulens közéletünk valamennyivel normálisabb kerékvágásába. Talán minden érintettnek, különösen a mindezt elszenvedő gyerekeknek így lenne a legjobb! Vár minket a háború felé sodródó Európa és egyéb kihívások. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. március 27. 11:50
Magyar Péterrel nem a bíróságnak kellene foglakoznia, hanem egy pszichopatológusnak. Ö egy valódi (nárcisztikus) pszichopata, most már biztos vagyok ebben, korábban csak sejtettem. Politikai karrierének löttek. Lehet hogy lesz egykét támogatója, nincs az a különc örült, akit a facebookon ne követnének néhányan. A hozzá hasonló mentalitásuak nem pártolnak töle. Én leginkább azt nem értem, hogy Varga Judit, ez az intelligens, szimpatikus hölgy, hogyan mehetett hozzá egy ilyen szinvonaltalan himringyóhoz.
jonsii
2024. március 25. 18:33
papa, ez még csak most kezdődik XD
Lajoss
2024. március 25. 16:08
Nagyon beszartatok,Dani…minden a Magyar Péterről szól…😂😂😂😂😂
tapir32
2024. március 25. 14:47
A Momentum és a DK a magyar nép ellensége! Az EU-s pénzeket meghatározott célra adják az országnak és nyílt pályázatok útján lehet elnyerni azokat. Mindegy, hogy baloldali vagy jobboldali vállalkozások nyerik el. Magyarország gyarapodik, fejlődik általuk. Az EU-s pénzekből magyar embereknek lesz munkája, lehetősége, pénze. Ezért a magyar nép ellensége az aki, azért lobbizik, hogy Magyarország ne, vagy csak késve kapjon a EU alapokból pénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!