Figyelmeztetett a Nébih: semmi esetre se igya meg ezt az üdítőt

2024. március 08. 14:35

Újabb terméket hívtak vissza a forgalomból.

2024. március 08. 14:35

Nyitókép: Facebook

Penészgombák által termelt mikotoxin (patulin) jelenléte miatt a SIÓ-ECKES Kft. visszahívta és a forgalomból is kivonta a Sió Smoothie erdei piros bogyós vegyes gyümölcskészítményt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a Molkerei Gropper GmbH & Co. KG által gyártott 0,25 literes kiszerelésű, 2024. május 15-ei, június 6-ai és a július 27-ei minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket ne fogyasszák el.

A Nébih a honlapján kiemelte, a patulin mikotoxin sejtkárosító, mérgező anyag, elsősorban az almafélék romlását elősegítő Aspergillus és Penicillium gombafajok termelik. Főként alma és almatermékek fogyasztásával kerül az emberi szervezetbe.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:11
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­ö­g­­ö­­s­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­k­­­ ­­­v­­­á­­r­­­n­a­­k­­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
lurker
2024. március 08. 18:44
a Siót felvásárolta valamilyen holland cég talán még Kúrcsány idején, azóta ihatatlan 90% cukor 10% rothadt takarmány-gyümölcs. ihatatlanul édes, egészségtelen szar amit nyugaton el se tudnának adni, csak a "keleti bunkóknál" tolják még a túlcukrozott műleveket. Szerencsére megjelentek apró magyar cégek, mint a Funky Forest amelyek igazi gyümölcsleveket kezdtek gyártani, igaz kicsit drágább de nem lesz tőle 2-es diabéteszed
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!