Folyamatosan züllenek Budapest közterei Karácsonyék vezetése alatt

2024. március 07. 08:51

Hajléktalanok, kábítószerfüggők, szaporodó bűncselekmények – mérlegen a balos kerületek.

2024. március 07. 08:51
null

Fotó: Mandiner/Mátrai Dávid

***

Budapesten az elmúlt időszakban egyre általánosabbak a közbiztonsággal kapcsolatos problémák. Több kerületben is sokan panaszkodnak a hajléktalanság és a kábítószerfüggők miatt felmerülő problémákra – átfogó riportot készített a Magyar Nemzet a fővárosi közterületek állapotáról.

Az elmúlt időszakban hatalmas feszültséget okoz a IX. kerületben, hogy 

a baloldali városvezetésnek köszönhetően bárhol életvitelszerűen tartózkodhatnak a hajléktalanok.

Ez pedig komoly közbiztonsági és közegészségügyi problémákkal is jár.

Gyurákovics Andrea kerületi fideszes képviselő szerint „a hajléktalankérdés súlyossá válása is a Baranyi-féle városvezetés felelőssége, ugyanis korábban a közterület-felügyeletnél volt egy külön csoport, amely a hajléktalanokkal foglalkozott, emellett a kerület foglalkoztatott hajléktalanokat is; azonban ezt a jól kiépített rendszert sajnos az első intézkedések között a pandémiás időszakban Baranyi Krisztina az egyszemélyi kormányzásával szétverte”.

Az élhetetlen Zugló

A portál rávilágít: a XIV. kerületben sem jobb a helyzet, pedig a kerület 51 milliárdos rekord költségvetése mellett a humán erőforrás is adott lenne az érdemi előre lépéshez. Borbély Ádám zuglói képviselő szerint ennek ellenére azt lehet tapasztalni, hogy a tényleges biztonsági helyzet nem javult, 

a biztonságérzet pedig kifejezetten rossz a kerület közterein.

Borbély aláhúzza: sötétedés után nem ajánlott a kerület egyes részein sétálni – például az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, a Kacsóh Pongrác úti felüljáró környékén vagy Rákosrendezőn. „A Francia úti vasúti töltés mellett a lakóházak közvetlen szomszédságában egy bádogváros alakult ki, azt pedig elképzelni is nehéz, milyen körülmények uralkodnak például a Mexikói út és a Várna utca egyes házaiban” – magyarázza a kormánypárti képviselő a portálnak, aki úgy látja, a kialakult helyzetért nagy felelősség terheli a baloldalhoz köthető Soros-szervezeteket.

Ezt is ajánljuk a témában

Borbély kiemelte, hogy a kerületben működő és sikeres urbanisztikai projektek mindegyike állami: a Városliget környékének megújítása, a Puskás Aréna és zöld környezete rendbetétele, a Bosnyák téri kormányzati beruházás vagy éppen a Rákosrendező rehabilitációja.

Bűncselekmények Józsefvárosban

Szilágyi Demeter, Józsefváros kormánypárti önkormányzati képviselője elárulja: 

rendőrségi adatok szerint 30 százalékkal több bűncselekményt követtek el Józsefvárosban tavaly, mint 2019-ben, 

és ez az emberek biztonságérzetét is alaposan kikezdte. „ A statisztikák szerint ezek pedig tipikusan olyan bűncselekmények, amelyeket önkormányzati, rendészeti eszközökkel vissza lehetne szorítani” – szögezte le Szilágyi a Magyar Nemzetnek.

Szilágyi szerint arra lenne szükség, hogy a közterület-felügyelők ne csak akkor jelenjenek meg valahol, amikor kerékbilincselni kell, hanem a közterületen italozó vagy egyéb szerek hatása alatt álló emberekkel szemben is intézkedniük kellene. Felidézte, hogy a Pikó-féle városvezetés a korábban hozott önkormányzati rendeleteket is visszavonta, amelyek kifejezetten megtiltották a hajléktalanoknak, hogy társasházak előtereiben vagy autókban életvitelszerűen tartózkodjanak.

Ezt is ajánljuk a témában

Romló helyzet Csepelen

Dobronyi Szilveszter, a helyi Fidesz szóvivője szerint a közbiztonság romlása annak köszönhető Csepelen, hogy az önkormányzat nem próbál meg beleavatkozni, illetve közbelépni. „Korábban már volt rá precedens, hogy az önkormányzat felállított egy olyan szervet, amivel megpróbálták kezelni az állapotokat, de nem jártak sikerrel, és a helyzet folyamatosan romlik” – nyilatkozta a portálnak.

Mint mondta: korábban sem volt túl rózsás a helyzet, 

de most már eljutottunk odáig, hogy nappal sem érezheti magát biztonságban az ember, hogyha végigsétál Csepel utcáin.

Erzsébetvárosi hazugságok

A VII. kerület önkormányzati képviselője, Benedek Zsolt szerint romokban van a közbiztonság Erzsébetvárosban, a bulinegyed kérdésében pedig lényegében felsült a baloldal. „A negyeddel kapcsolatban jól láthatóan nem történt semmilyen olyan intézkedés, amelyet Niedermüller Péter a kampányban beígért, becsapták őket” – mondta Benedek.

Felidézte: nem vezették be az éjfélkor történő zárórát, és a közbiztonság terén sem sikerült előrelépni, ennek eredményeként pedig mostanra nem telik el úgy hónap, hogy valamilyen súlyos bűncselekmény ne történjen Erzsébetvárosban.

 

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. március 08. 07:10
Szar banda. Semmilyen függelem nem működik, tele vannak egymástól független, zsákmányért versengő "nagy emberrel" a régi szoci-szdsz bandából akiket sem a Geli, sem a kerületi vezetők nem tudnak féken tartani. Elárasztották a hivatalokat a pártaktivistákkal, akiknek fogalmuk sincs a munkáról, mert eddig a mozgalmi léten és aláírásgyűjtésen kívül semmit sem csináltak még. Mindent felforgattak, így aztán már az sem működik, ami korábban valamennyire ment. Persze vannak kivételek, ahol történik valami (VI., II., XIII.), de alapvetően a napi rutinnal küzdenek. Az emberjogizmus meg olyan szintű, hogy a Nyugati téren a Skála előtti lépcsőnél felrántott atlétás, nagyhasú kancigányok süttetik a hasukat, miközben a "lányaik" rodáznak az aluljáróban. Ahogy bejön a jó időjárás, újra elárasztja az utcákat, tereket az emberszemét.
csapláros
2024. március 07. 21:34 Szerkesztve
Folytatás: Külföldi társszervek már 2003-ban jelezték rendőreinknek, hogy működik valamilyen zárt rendszerű alvilági csoport Budapesten, amelynek tagjai Kína egyazon tartományából, Fujamiból érkeztek. Ők elsősorban vagyon elleni bűncselekményekre specializálódtak, kifosztják, megzsarolják, vagy védelmi pénzt szednek honfitársaiktól. A bűnüldözés szempontjából rendkívül megnehezíti a rendőrök munkáját a kínaiak európai szemmel szinte megkülönböztethetetlen hasonlósága, és a nyelvi nehézség. A különböző tartományokból érkezett kínaiak más-más nyelvjárást beszélnek, s a tolmácsok sem mindig tudnak segíteni. 2003-ban éppen Lamperth Mónika (!!!), kérte a kínai nyomozók segítségét, akik kínai útlevél és egyéb iratmintákat is hoztak magukkal.
csapláros
2024. március 07. 21:30 Szerkesztve
kunfia1 2024. március 07. 14:08 ..."Az ember azt hinné, nem magyar érdeket szolgál az, aki kínai erőszakszervezetet telepít Magyarországra, de érthető, mert a beszart bátor utcai arcos fél, hogy az elégedetlenség átcsap vasvillával Hatvanpusztára,"... Baszott jó anyagot szívhatsz, bazdmeg, azzal, hogy lepergett rólad, hogy nálunk van egy 18 ezres olyan kínai közösség, akik a kínai piacokon nem egyszer hamis Adidas, Rolex és egyéb árukkal buknak le, nem kevés fekete, adózatlan pénzt forgatva. Működik a behajtási rendszer, elszámolási vitákkal. Még nincs kínai maffia Magyarországon, de Nyugatról, ennek kialakulására figyelmeztettek. A kínai bűnözők egyelőre nem jelentenek komolyabb veszélyt az itthoni közbiztonságra, mivel szinte csak saját honfitársaik megsarcolására rendezkedtek be. A kínai turistákból is 180 ezernyi várható idén. Folyt.köv.
csapláros
2024. március 07. 21:18
trash5 2024. március 07. 14:52 • ..."Rendben van budapest, dehat én nem propagandista vagyok, hanem látom sajat szememmel. Ahhoz képest pedig hogy a pedofidesz elszedi a budapestiek pénzének 95 százalékát, "... Csak a faszokat látod mert faszlátó a szemüveged, amint mind a te seggedre pályáznak, buzigyerek. Még a nőkben is csak azt látod, akinek pöcse van a pina helyén. Amikor hazudsz, akkor legalább az adatoknak nézzél utána. Mit szarozol 95 %-kal, a 100 % az egy kerek összeg legalább...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!