Óriási! Mihalek Zsuzsa kapta a legjobb díszletért járó Oscar-díjat

2024. március 11. 05:58

Jó egy újabb magyar filmes díj hírére ébredni!

2024. március 11. 05:58

Nyitóképen Shona Heath és James Price a díjátadón. Fotó: RODIN ECKENROTH / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője elnyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-díjátadó ceremónián.

Az Oscar-szobrot Mihalek Zsuzsa nevében is Shona Heath és James Price vette át a Dolby Színház színpadán.

Az Alasdair Gray skót író regénye nyomán Jórgosz Lánthimosz rendezésében Magyarországon forgatott Szegény párákat 11 Oscarra jelölték. Az újabb Frankenstein-történet tavaly a velencei filmfesztiválon debütált, ahol a legjobb film és rendezés díját is megkapta.

Mihalek Zsuzsa februárban a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díját is elnyerte munkájáért.

A film előzetesét, melyben felsejlik a látványvilág is, alább tekintheti meg:

Már a BAFTA-n is tarolt az alkotás

Már több mint egy hónapja sejteni lehetett, hogy a Szegény párák az Oscar-díjátadón is tarolni fog. A Magyarországon forgatott hollywoodi produkció a legjobb díszlet díján kívül a jelmez, a legjobb smink és frizura és a legjobb speciális effektusok kategóriákban is nyert a BAFTA-n, illetve 6 másik kategóriában is jelölték.

A film főszereplője, Emma Stone pedig elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat is.

Mihalek Zsuzsa a nyolcvanas években kezdte karrierjét berendezőként, dolgozott a Csinibabában, a Werckmeister harmóniákban, az Argo című filmeken is. Több Magyarországon forgatott produkcióban is volt berendező (Atomszőke, Suszter, szabó, baka, kém, Vaksötét).

Érdekesség, hogy két éve ugyanebben a kategóriában nyert berendezőként Sipos Zsuzsanna is.

MTI/Mandiner

***

Ezt is ajánljuk a témában

Sipos Zsuzsanna Oscar-díjas lett

A Dűne magyar díszletberendezője nyerte az Oscar-díjat a legjobb produkciós tervezés kategóriában Patrice Vermette látványtervezővel együtt a Los Angelesben megrendezett 94. Oscar-díjátadó ceremónián.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­­­A­­­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­á­­­n­­­y­o­­k­­­ ­v­­á­­­r­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Mandiner444hu
2024. március 11. 11:34
Várható volt hogy így lesz.
Rodolfo
2024. március 11. 10:01
Gratulálok nekik, a filmet nem fogom megnézni amíg ingyen nem lesz elérthető valamelyik streaming szolgáltatónál.
contractor-2
2024. március 11. 09:30 Szerkesztve
Az ország 80%-a Piedone, Terence Hill és Jim Carrey filmeket néz ötvenedszer, hogy legalább a TV-t bámulva ne kelljen gondolkodnia azon, amit az élet napról napra kéretlenül is a nyakába önt. Hát így vagyok ezzel az Oscar díjjal is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!