Hídpénzbotrány: a NAV nyomoz az eltűnt másfél milliárd ügyében

2024. április 30. 16:38

A Fővárosi Főügyészség a nyomozás lefolytatására a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályát jelölte ki.

2024. április 30. 16:38

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Budai Gyula országgyűlési képviselő arról számolt be közösségi oldalán, hogy levelet kapott a Fővárosi Főügyészségtől, melyből kiderült,

a NAV nyomoz a Lánchíd felújítás során eltűnt 1,5 milliárd forint után

vesztegetés bűntette miatt. 

A küldeményből az is kiderült, hogy a Főügyészség a nyomozás lefolytatására a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztályát jelölte ki.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Egyre csak dagad a botrány

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt ugyancsak Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával rendelte el a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást.

Emlékezetes, a fideszes politikus azután fordult a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI), hogy 

levelet kapott egy hídpénzbotrányra rálátó forrástól.

 A levélben az szerepelt, hogy a költségvetési csalással gyanúsított, számlagyáras exügyvéd, Vig Mór a Mammut bevásárlóközpontnál található biztonsági cég irodájába járt „elszámolni” a Lánchíd-beruházásból kiszivattyúzott, majd készpénz formájában felvett összeggel. Vig a levélíró szerint erről kizárólag a vállalkozás vezetőjével tárgyalt.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindebből az következik, hogy az A-Híd Zrt. által az exügyvédnek átutalt másfélmilliárd forint itt cserélhetett gazdát. Budai szerint a biztonsági cég kapcsolatban áll a felújítást végző A-Híd Zrt.-vel. A képviselő megjegyezte, hogy a levélíró úgy tudja: a hídpénzből jelentős összegek kerültek a fővárosi baloldalhoz.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. április 30. 20:41
PATKÁNYOKAT SITTRE MIND!!!!!!!!!!!!!!!
atis123
2024. április 30. 20:20
Karógeri már szóhoz se jut de szavazathoz se!!! eladná az anyát is két forintért Nincs olyan balos vezetésű kerület ahol nem nyúlták volna le a lóvét sorra buknak meg a kerületi vezetők egyik ügy a másik után.
Namond
2024. április 30. 19:14
A kispesti Gajda-Kránic-Lakner ügy nyomozása hogy áll? Pihenjben vagy vigyázzban?
Tommaso
2024. április 30. 18:37
Orbánnak ugyan bejött a pusztán NEGATIV kampány, de csak mert a Vidék olyan, amilyen. Szentmihályi a jóval iskolázottab és tájékozottabb emberek lakta Budapesten ezzel hiába is próbálkozik. Tudom én, hogy meccs közben nehéz taktikát változtatni, de ha nem akar szégyenszemre 10/% alatt maradni, akkor muszáj lenne, valami programféleséget előadnia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!