Az Unió a II. világháború után a világ egyik legsikeresebb közös terve

2024. május 01. 13:24

Ünnepelni kell, mert ha volt jó döntése a magyaroknak, akkor az az, hogy népszavazással megerősítve csatlakoztunk.

2024. május 01. 13:24
Kunhalmi  Ágnes
Kunhalmi Ágnes
Facebook

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

„20 éve, népszavazással megerősítve csatlakozott hazánk az Európai Unióhoz. Ünnepelni kell, mert ha volt jó döntése a magyaroknak, akkor az az, hogy népszavazással megerősítve csatlakoztunk.  

Ennek ellenére a Fidesz folyamatosan halálhírét kelti az EU-nak. Mint tudjuk, akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Szerintem az Unió a II. világháború után a világ egyik legsikeresebb közös terve. Közel 70 éve biztosítja Európa népeinek a jólétet és a békét. Ezt akarja a Fidesz és a szélsőjobb szétverni azzal, hogy visszafejlesztené az EU-t a legkorábbi állapotába, pusztán tagállamok közötti laza kereskedelmi kapcsolatok halmazává. Ezzel viszont kiszolgáltatná a kontinens országait a keleti és a nyugati nagyhatalmaknak és lényegében leépítene mindent, amit kapunk az EU-tól.

Tehát ma nem az a kérdés, hogy megszűnnek-e a nemzetállamok, mert nem fognak és nem is tudnak megszűnni. Az sem kérdés, hogy lesz-e egy nagy szuperállam, amellyel a Fidesz riogat. A fő kérdés az, hogy  1) fel tudnak-e morzsolni minket a szélsőségesek, kiszolgáltatva minden európait a nagyhatalmaknak, és 2) hogy magyarok millióinak elérhetővé válik-e majd az európai minimálbér, minimálnyugdíj és az európai családi pótlék. Orbán, ahogy hazánkban, úgy az EU-ban is le akarja építeni ezeket a jóléti intézményeket. Szélsőjobboldali szövetségeseinek programjaiban a laza tagállami viszonyok mellett a szociális Európa visszafejlesztésének gondolata lapul.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hencsike
2024. május 02. 10:00
Mindig kinyílik a bicska, hogy iszonyú sok pénzért milyen borzasztó ostoba némelyik... és hagyják.
Hangillat
2024. május 02. 08:30
A nadrágisiászt pusztán fáslival gyógyító megélhetési művésznőnek még a pusztán sem lehet hinni, ráadásul politikusi lénye sokkal butább, mint saját maga.
formaegy-2
2024. május 02. 08:13
Na, nem tudtam ki hiányzott.)))))))))) Az "agytröszt dk-s" parazita kurva.
cicologus
2024. május 01. 22:07
a választásra jogosultak fele sem ment el a szavazásra és annak is a 80 százaléka voksolt a belépésre.legitim????? ja ez igen.de a fidesz kétharmada az nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!