„Na, pontosan itt kezdődik a rasszizmus” – Schiffer András is kifakadt, amiért Nádas Péter a bőrszíne miatt nem kapott meg egy német irodalmi díjat

2024. május 19. 13:38

Az ügyvéd szerint a „biológiai szelekció gondolata valahogy mindig értő fülekre talál némethonban”.

2024. május 19. 13:38

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Nádas Péter a bőrszíne és neme miatt csúszott le egy rangos német díjról. Erről az elismerést odaítélő zsűri két tagja számolt be egy cikkben.

Ezt is ajánljuk a témában

„A  ’Haus der Kulturen der Welt’ irodalmi díjának odaítélésénél szerepet játszott a jelöltek bőrszíne. Na, pontosan itt kezdődik a rasszizmus. Úgy tűnik, a biológiai szelekció gondolata valahogy mindig értő fülekre talál némethonban”

– írta a hírre reagálva Facebook-bejegyzésében Schiffer András.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­­­k­­e­l­­­d­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­­x­­­i­­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
lefty67
2024. május 19. 20:10
Semmi különös nem történt, csak a lipsi-náci kártyajátékban a néger már üti a zsidót!!!
ben2
2024. május 19. 19:47
Amatőrök. Cenzúra alapfok: sose hivatkozz a valódi okokra, mindig találj ki más, szubjektív, számonkérhetetlen indokot. Így ha valaki mégis felfedezi a valódi szándékot, azt konteogyártással, elfogultsággal, stb. lehet vádolni. Elintézhették volna zárt ajtók között, hogy srácok szavazzunk a színesbőrűekre, mert ez az agenda, aztán kitalálnak valami értelmiségi halandzsát, hogy miért tetszett a nyertes írás jobban, mint a többi. Ha meg valaki kifogásolja, hogy miért nem a jobb regény nyert, azt lehet rasszistázni. De nem: nekik kell az ballib buksisimogatás, ezért inkább nyilvánosan felköpnek és alá állnak. Hát gratulálok.
genusnexxt
2024. május 19. 19:26
Ma van pünkösd első napja. A keresztények szerint a mai nap a Szentlélek, az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, áradása; ez a kiáradás. A Szentlélek ezen a napon áradt ki. Vajh a református kózösség hogyan interpretálja a hitet? Pontosan mi árad az Atyából a Fiúba? Ugye megkérdezték Balog püspöküket, hogy helyezné kontextusba a Szent Ünnepet K. Endre és az általa bevédett többi pedofil gonosztevő vonatkozásában? Merthogy egész más áradt ott ki a fidkányok kitüntettjeiből Buksikám! Szégyen, fidesz a neved. #pedofidesz #csicskaorban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!