Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Rendkívüli!

Kire szavazzanak most a Fidesz-szimpatizánsok? – gyorselemzés visszalépés után a Mandineren

Végre kezdhetünk fellélegezni: újra bővült a magyar haderő (VIDEÓ)

2024. május 13. 19:09

„A magyar emberek biztonsága érdekében védelmi képességeinket folyamatosan erősítjük” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

2024. május 13. 19:09

Nyitókép: Facebook

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfői közleménye szerint.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy a gépek hétfő délután érkeztek meg a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár légibázisára.

Az új, high-tech eszközökkel tovább erősödik a magyar légierő ejtőernyős és légi deszant képessége

– közölték. A francia Airbus és a Magyar Honvédség együttműködése keretében a most érkezett gépekkel együtt már nyolcra bővült a H225M helikopterflotta a dandárnál, így már a teljes, tizenhat gépből álló H225M-flotta fele Magyarországon van – tette hozzá a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta, hogy Brüsszel és a nyugat-európai vezetők háborút akarnak, Magyarország ki akar maradni ebből a háborúból, de a magyar emberek biztonsága érdekében védelmi képességeinket folyamatosan erősítjük.

(MTI)

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. május 14. 08:22
Az összes szomszédos ország is ugyanilyen tempóban fejleszti a hadseregét. Jó, sokszor ők megelégszenek a 10-15 éves, vagy annál is régebbi levetett, de kipróbált amerikai cuccokkal és nem költenek pl. logisztikai vagy légi utántöltő képességekre, de egyéb tekintetben egyensúlyban vannak a magyar honvédséggel.
Mindenhova
2024. május 13. 22:35 Szerkesztve
Kevés, de több a semminél. Mondjuk ha a nyugat nem fosztaná ki az országot, telne többre is. Most jön majd novicsoki, recipkuki, zsola és a többi fogyatékos, h. azÓbán lop, azé nincs. Csak szólok, még ha lopna is, az aprópénz ahhoz amibe egy hadsereg kerül, de negyede sincs annak amit a nyugati gyarmattartók elvisznek innen.
csapláros
2024. május 13. 22:15
Novicsok-5csapláros 2024. május 13. 22:04 ..."Guruló dollárokat a Fidesz kapott a 90-es évek elején a Soros Alapítványtól. Ne erőlködj, sékeljobboldali. :)"... EZ VOLT A CÁFOLAT??? Jót röhög az olvasó...:))) Lebuktál. A 90-es évek elejétől, azaz 30 vagyis HARMINC ÉVE a Fidesz MÁR NEM KAP a gruló dollárokból. Ennyi idő alatt a magyarok felépítették az országot a háborús romokból, túlélték 1956-ot, majd a prágai 1968-as bevonulást, és elérték, hogy Magyarország lett a legvidámabb barak a szocialista táborban... Most hasonló látszik az uniós tábort tekintve, azzal, hogy anno felszabadultabb volt a magyar a kurva nagy DIKTATÚRÁBAN, mint most a "szövetségesek" által elnyomva és kizsákmányolva.
Kovács Ubul
2024. május 13. 21:56
"Gyakran találkozunk régivágású pacifistákkal is. Ők általánosan háborúellenesek és nem veszik tekintetbe, hogy az adott viszonyok között az angol-amerikai imperialisták által előkészített háború ellen folyik a harc s hogy az új imperialista háborús veszély elleni harc ugyancsak megköveteli fegyveres erőink megerősítését, hogy azok készek és képesek legyenek válaszolni az imperialisták minden lehető kalandorszellemű háborús kísérletére." /Rákosi Mátyás, az Első FidesZes/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!