Az OSG miatt nem lesz idén Fridge Fesztivál?

2012. október 1. 10:46
A Városligeti Műjégpályán tartható rendezvények körül kialakult bizonytalanságok miatt az idén nem rendezik meg a télindító Fridge fesztivált, amely az elmúlt két évben közel 100 ezer látogatót vonzott. A szervezők az Offline Sport Games (OSG) rendezőit hibáztatják.

A Fridge-szervezők MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében az áll, hogy egy rendezvényszervező csapat a közelmúltban magára haragította a környék lakosságát, valamint a döntéshozókat, így bizonytalanná vált az esemény zökkenőmentes lebonyolítása. „Pár hete volt a műjégpályán egy rendezvény, ami a hajnalig tartó hangoskodásával kiváltotta a környező lakók és kerületek, sőt a főváros vezetésének haragját is, ezzel olyan helyzetet teremtettek, ami ellehetetlenítette a korábban két évig sikeresen és közmegelégedésre szervezett fesztiválunk megrendezését” – idézte a közlemény Balogh Balázst, a Fridge alapító-szervezőjét.

A fesztivál a zenei programok mellett látványos extrémsport-bemutatókkal (hódeszka, síakrobatika), valamint a síszezonhoz kapcsolódó kiállítással és vásárral várta eddig az érdeklődőket. A szervezők közleményükben úgy fogalmaznak, „a nyárvégi rendezvény amatőr szervezőinek felelőtlensége olyan közhangulatot eredményezett”, amelynek következményeként csak este 10 óráig lehetne szabadtéri zenés programokat tartani. „Minket sújtanak a szigorítások, elveszítettünk egy értékes hónapot a kampányidőszakból és ráadásul az elmúlt időszak sajtóhírei miatt több támogatónk is elbizonytalanodott és visszalépett” – tette hozzá Balogh Balázs.

A szeptember 1-jén, a műjégpályán sorra került extrémsport-fesztivál, az Offline Sport Games (OSG) szervezői péntek délutáni sajtóközleményükben azt írták, visszautasítják azokat a vádakat, melyek szerint a Fridge fesztivál – amely az OSG szervezőinek tudomása szerint rendelkezik a szükséges engedélyekkel – az OSG-n történtek miatt marad el.

A Fridge szervezőinek közlemény szerint jövőre – a Sziget Szervezőiroda csapatának segítségével – sor kerül majd a télindító fesztiválra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés