Klímaváltozás ellen harcolna a Világbank

2012. október 11. 19:20
A konfliktus sújtotta országok segítésére, valamint a klímaváltozás leküzdésére kíván összpontosítani a Világbank – közölte csütörtökön Jim Yong Kim, a szervezet vezérigazgatója az IMF és a Világbank közgyűlésén Tokióban.

A Világbank vezetője azt mondta, a klímaváltozással kapcsolatos adatok „egyre ijesztőbbek”, tudósként pedig „erkölcsi kötelessége”, hogy felhívja a figyelmet a jelenség veszélyeire.

Kim azt is hangoztatta: a Világbank aktívabb szerepet fog játszani a gazdasági növekedés beindításában a törékeny, konfliktus sújtotta országokban, ahol mihamarabb a kis- és középvállalkozások fejlődését és a leszerelt fegyveresek munkához jutását segítő környezetet kell teremteni. Az arab tavasz országaiban a gazdasági-társadalmi politikák újragondolása vált szükségessé, itt elsősorban a fiatalok és a nők munkavállalását kell támogatni – fejtette ki.

Kim kijelentette: a világ kihívásokkal teli időkét él, az élelmiszerárak magasak és ingadozók, a magas jövedelmű országok növekedése alacsony, a fejlődő országok, amelyek korábban a fejlődés motorjai voltak, nem immunisak a növekvő világgazdasági bizonytalanságra. „Az elmúlt hetek gazdasági hírei kijózanítólag hatottak. Mindenki sebezhető a bizonytalanság idején, de elsősorban a szegények (...) A Világbank feladata biztosítani azt, hogy az elmúlt öt év gazdasági fejlődését nem rombolja le a helyzet romlása Afrika, Latin-Amerika és Ázsia fejlődő gazdaságaiban” – mondta.  A Világbank vezetője újságírói kérdésre azt is közölte, hogy a szervezet kiemelt feladata a mezőgazdaság és élelmezésbiztonság fenntarthatóságának támogatása.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Világbank rájött, a klíma nem fog kölcsönt felvenni, nem fog kamatot fizetni,egyetlen hatalom, ami fütyül a pénzre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés