Keddenként filmklub a Toldiban

2013. január 21. 8:28
Az elmúlt évtizedben készült magyar filmekből válogat január 29-től minden kedden este a Toldi mozi filmklubja, amelynek keretében a fesztiváldíjas alkotások mellett néhány új mozival is megismerkedhet majd a közönség.

A Kedd esték a Toldi Moziban című program házigazdája Durst György producer lesz, a filmeket, alkotóikat Varga Balázs filmesztéta mutatja be. A vetítések után a filmkészítőkhöz közel álló zenész csapatok lépnek fel a mozi előterében – adta hírül az intézmény közleménye. Első alkalommal január 29-én Igor Buharov, Ivan Buharov és Vasile Croat Jancsika és a libuskák című rövidfilmje után a Buharov rendezőpáros Lassú tükör című munkáját tekinthetik meg az érdeklődők. A programot követően a mozi előterében a Body Meta ezoterikus-punk zenekar koncertezik.

Hevesi Nándor és Szilágyi Kornél 1994-ben a képzőművészet mellett kísérleti film és zene készítéssel kezdett el foglalkozni Igor és Ivan Buharov álnéven. Létrehozták a 40 Labor alkotócsoportot és a szürrealizmusba hajló, audiovizuális előadásokat tartottak. A filmek zenéjét kísérleti alapokra helyezve saját maguk komponálták. Mindkét művész tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesületnek, és több éven keresztül elnökségi tagok voltak a Magyar Független Film és Videó Szövetségben. A több nemzetközi filmfesztiválon díjazott alkotópárost Magyarországon is több ízben elismerték, legutóbb az Országos Független Film Fesztivál fődíját nyerték el, tavaly pedig a legjobb kísérleti játékfilm díjat ítélték nekik a magyar filmkritikusok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés